Die Welt: Κύμα μίσους κατά της Γερμανίας κυριεύει την Ευρώπη

Φάντασμα του παρελθόντος για πολλούς Γερμανούς ο Αδόλφος Χίτλερ, ωστόσο για το ήμισυ των κατοίκων της Ευρώπης, ο διάδοχος του είναι ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, κάνει το γύρο του κόσμου με μουστάκι, στη σατυρική φωτογραφία της επικήρυξης του: “Καταζητείται για εγκλήματα μαζικής φτώχειας ,η αμοιβή για τη σύλληψη του ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο φιλιά και παγκόσμια ευγνωμοσύνη”, γράφει η Die Welt, εξηγώντας ότι αυτή η αφίσα του Σόιμπλε, είναι η αφορμή για το δημοσίευμα της, που έχει τίτλο: “Κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη”.
“Το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο. Η Γερμανία δεν παρουσιάζεται πλέον ως η χώρα- πρότυπο που βοηθά άλλες χώρες και λύνει προβλήματα, αλλά ως κράτος μισητό που δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, που προτάσσει τον εθνικισμό παραβιάζοντας Συνθήκες και που υποχρεώνει ανυπεράσπιστες οικονομίες να αγοράζουν στρατιωτικό του εξοπλισμό”, εξηγεί η Welt.
Δεν είναι μόνον η Ελλάδα, αναφέρεται στο γερμανικό δημοσίευμα, αφού τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλουν τη Γερμανία ως “βασανιστή κρατών με τη μανία της να υπερισχύσει έναντι όλων”. Στα ιταλικά δημοσιεύματα η Γερμανία κατηγορείται ότι “βομβαρδίζει και πάλι την Ευρώπη αυτήν τη φορά με λιτότητα”, και οι Ιταλοί ανοικτά πλέον την αποκαλούν “τέταρτο Ράιχ”.

Η Die Welt, διαπιστώνει επίσης, ότι στην Πορτογαλία εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “ως η μεγαλύτερη απειλή για την ήπειρο, πολύ μεγαλύτερη από την τρομοκρατία και τον λαϊκισμό”.
Οξύνονται οι επικρίσεις ακόμη και σε πιο μετριοπαθείς χώρες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, όπου ως παράδειγμα αναφέρεται το Βέλγιο και η φλαμανδική εφημερίδα De Standaard σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θέλει να είναι “Χιονάτη με 18 νάνους”.

Οι αφορισμοί κορυφώνονται και στην Ισπανία, σημειώνει η εφημερίδα, απ’ όπου εξαπολύθηκε διαδικτυακά η εκστρατεία μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων #BoycottGermany , η οποία μπορεί να μην βλάπτει καίρια τις γερμανικές εξαγωγές αποτελεί ωστόσο βαρόμετρο των διαθέσεων των ευρωπαίων καταναλωτών.

Και σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με τη Die Welt, η αντι-γερμανική ρητορική ενισχύεται: Ακόμη και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν κατήγγειλε ότι η Γερμανία με τις «προκλήσεις» της χάλασε τη φήμη της, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν υπαινίχθηκε ότι “αναβιώνουν φαντάσματα του παρελθόντος,όπως το Ράιχ”, καταλήγει το γερμανικό δημοσίευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος