Α. Τσίπρας: «Να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη συνεργασία»

Με στόχο την εδραίωση της ειρήνης, της ευημερίας και της συνεργασίας συνέρχεται αυτή την ώρα στο Ισραήλ, η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς και ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, θα συζητήσουν θέματα ενέργειας, έρευνας και καινοτομίας, κυβερνο-ασφάλειας, γεωργίας και τουρισμού. Στην πόλη Μπεερ Σεβά βρίσκεται ο Νίκος Μελέτης, για να δούμε αναλυτικά τί θα συζητηθεί στις συνομιλίες, και τί μνημόνια συνεργασίας θα υπογραφούν.

«Είμαστε τρεις χώρες που μοιράζονται τα ίδια νερά της Μεσογείου. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη συνεργασία», έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, στον λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών, για τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, στην Μπεερ Σέβα.

Το μήνυμα του κ. Τσίπρα είναι αναρτημένο στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Σερβία, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας και στην τετραμερή Σύνοδο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ο Πρωθυπουργός

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος