Σύσκεψη για την πολεοδομική μελέτη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Σύσκεψη για τη Β’ Φάση της Πολεοδομικής Μελέτης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης στην οδό Ιπποτών.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Aντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Γιώργος Κακούλης, η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου – Aρχαιολόγος κα Γιώτα Ψαρρή, ο Αρχιτέκτονας κ. Γιάννης Παπαχριστοδούλου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κα Άννα Παρασκευόπουλου και η προϊσταμένη Μελετών & Εφαρμογών της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού κα Ματίνα Σωτηράκη.
Σκοπός της συνάντησης εργασίας ήταν η εξέλιξη της Β’ Φάσης της Πολεοδομικής Μελέτης πάνω στις γενικές κατευθύνσεις/άξονες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όπως: η έμφαση στην προσέλκυση μονίμων κατοίκων στη Μεσαιωνική Πόλη (MΠ), παράλληλα με την πολιτική κυκλοφορίας οχημάτων και στάθμευσης, την αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων με την απομάκρυνση προθηκών, διαφημίσεων και διαφημιστικών πινακίδων που δημιουργούν οπτική όχληση, αποκρύπτουν τη μορφολογία των όψεων και γενικά υποβαθμίζουν αισθητικά τον κτιριακό πλούτο της πόλης.

Σημειώνεται ότι με αφορμή την επικείμενη υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης, αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου προγραμματίζει Ημερίδα για την παρουσίαση της Β’ Φάσης της Πολεοδομικής Μελέτης της ΜΠ, του Εθνικού Θεάτρου, της Ροδιακής Έπαυλης, και άλλων έργων ευθύνης της Διεύθυνσης προκειμένου οι πολίτες να πληροφορηθούν για την πορεία εξέλιξης αυτών των συμβολικών έργων. Υπογραμμίζεται δε, ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (ΥΠΠΟΑ) κι άλλους φορείς και συλλόγους, καταρτίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του 2019 για την 30ή επέτειο ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος