Ν. Παππάς: «Η Κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα και περιστέλλει τη δαπάνη»

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων/ειδικών συνεργατών διαβιβάστηκαν στο γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής από εννέα υπουργεία.

Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων. Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Σας παραθέτουμε τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, σέβεται το δημόσιο χρήμα, περιστέλλει τη δαπάνη του Δημοσίου και προβαίνει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στην έγγραφη απάντησή του.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβιβάζει και τη μηνιαία δαπάνη (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε κάθε ένα από τα παραπάνω γραφεία.

Αντιστοίχως στοιχεία διαβιβάζει και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.  Σύμφωνα με στοιχεία που είχε διαβιβάσει πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ως απάντηση στην ίδια ερώτηση, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματειών ανέρχεται σε 554 ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν 1.173 υπάλληλοι.

Στοιχεία έχουν διαβιβάσει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος