Ε. Στρατούλη: Δεν με εκφράζει πλέον η ΑΝΑΣΑ

Αρνείται να δεχθεί τη θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πρώτη αναπληρωματική του ψηφοδελτίου της παράταξης του Θόδωρου Γαλιατσάτου ΑΝΑΣΑ, Λένα Στρατούλη. Η κυρία Στρατούλη με δημόσια επιστολή της δηλώνει ότι δεν την εκφράζει πλέον η παράταξη όπως εξελίχθηκε διότι απομακρύνθηκε από την αρχική της ιδεολογική στάση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Ε. Στρατούλη: Δεν με εκφράζει πλέον η ΑΝΑΣΑΛόγοι πολιτικοί και προσωπικοί με εμποδίζουν να αποδεχτώ την ανάληψη της θέσης, που κενώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Ι.Ν μετά την παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Κουλούρη.

Η παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α, με την οποία ήμουν υποψήφια στις εκλογές του 2014, δεν με εκφράζει πλέον, λόγω της σταδιακής συνειδητής μετατόπισής της από θέσεις και αρχές, που επέφερε και τη συρρίκνωση της, ακόμη και με παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις αιρετών.

Η στάση της παράταξης, της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη σε σοβαρά ζητήματα της Περιφέρειας και του νησιού μας (απορρίμματα, ΜΑΤ στη Λευκίμμη, υδρογονάνθρακες, ιδιωτικές επενδύσεις, Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, Καλλικράτης/Κλεισθένης, κοινωνική συμμετοχή, κοινωνική συναίνεση κ.α.) δεν συνάδει με την ιδεολογία μου και τις αρχές μου και παρεκκλίνει από τον «άλλο δρόμο», που η ΑΝ.Α.Σ.Α διακήρυσσε προεκλογικά, του αγώνα «…για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα και στο Ιόνιο των εφαρμοζόμενων πολιτικών των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πρακτικών…», των «αδιέξοδων πολιτικών», που «μπορούν και πρέπει να ηττηθούν», όπως επίσης διακήρυσσε επί λέξει, τις οποίες συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση.

Πρόσφατα, η ΑΝ.Α.Σ.Α και ο Περιφερειάρχης, στην υπόθεση των συμβάσεων με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κάλυψαν την προφανή παραβίαση των αρχών της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τις οποίες θα έπρεπε εν προκειμένω να υπερασπιστούν, καθώς και τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας όχι μόνον στον τύπο αλλά και στην ουσία τους. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι εκφρασμένες από νωρίς ανησυχίες μου ως προς τη συλλογική και δημοκρατική λειτουργία, το ρόλο και την τήρηση των αρχών της παράταξης, ένεκα των οποίων από τα μέσα του 2015 απέχω από τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες της, που άλλωστε υποβαθμίστηκαν και περιορίστηκαν σε συσκέψεις των εκλεγμένων.

Μια «ανάσα» πριν τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, η παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α στηρίζεται σε πολιτικούς φορείς και συνεργαζόμενους, που θεωρούν «ιδεοληψίες» βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός της.

Δεν υποτιμώ το όποιο έργο της παρούσας Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα ορισμένων στελεχών της αλλά υπό τις παραπάνω συνθήκες, η συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε φιλοδοξώ να την αξιοποιήσω ως υποθήκη για το μέλλον.

Την ψήφο των συμπολιτών μου θα την τιμήσω μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και για τη «νέου τύπου κοινωνία», στην οποία στόχευε η ΑΝ.Α.Σ.Α σύμφωνα με τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της.-

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος