Ο υπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ για τις ελλείψεις στα σχολεία, τη συμφωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Με αναπληρωτές καθηγητές θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και όπως διευκρίνισε πριν λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην παιδεία.

Ο κ. Μπαλτάς είπε ότι στην απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι μόλις μπει ο μαθητής στην τάξη το Σεπτέμβριο να έχει δάσκαλο και βιβλία.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση γα το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως απόλυτη προτεραιότητα γα την Ευρώπη και την κυβέρνηση είμαι να υπογραφεί η νέα σύμβαση.
Εν συνεχεία θα αποτιμηθεί η ισορροπία των δυνάμεων και μετά θα ληφθούν αποφάσεις για το εσωκομματικό ζήτημα αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών.

Χρειάζεται ψύχραιμη αποτίμηση, είπε ο κ. Μπαλτάς. Ήταν μια εφιαλτική εβδομάδα, ο ελληνικός λαός κατάφερε να αντιμετωπίσει την απίστευτη προπαγάνδα και με κλειστές τράπεζες. Και συνέχισε λέγοντας:
Η ερμηνεία του ΟΧΙ ήταν “συνεχίστε τη διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους”. Εκεί που χάσαμε ήταν που πιστέψαμε ότι η Ευρώπη επιθυμούσε να διαπραγματευτεί για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Όμως μια μεγάλη μερίδα στην πραγματικότητα ήθελε το GREXIT, θυμηθείτε τον εκβιασμό του Ντόναλντ Τουσκ.  Πιστεύω ότι η τελική συμφωνία δεν είναι τόσο κακή όσο ήθελε ο Τουσκ – χωρίς να την εξωρραϊζω. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι υποχρεωμένος με το πιστόλι στον κρόταφο να συνεχίσει τα μνημόνια, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Για το θέμα του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην Παιδεία ο κ. Μπαλτάς εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το πρόβλημα έχει η αντιπολίτευση.

Είπε συγκεκριμένα: Υπάρχει τεράστιος θόρυβος λόγω παρανόησης, διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.
Ούτε καταργούμε τα πρότυπα απλώς διακρίνουμε τα πειραματικά. Δεν βλέπω το λόγο να θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι casus belli.

Ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βρίθει από λαβύρινθο προβλημάτων δύσκολα επιλύσιμων. Άμεσες δράσεις (όπως εξάντληση του ωραρίου των εκπαιδευτικών) δεν ξέρουμε ως τώρα αν θα είναι απαραίτητες (1-2 ώρες) αλλά ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του να ξεπεραστεί η κρίση. Θα κάνουμε το παν ώστε τέτοιες λύσεις αν εφαρμοστούν να είναι κανονικές και δίκαιες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος