Παναχαϊκή: Πήρε το ντέρμπι, κοιτάζει ψηλά

H Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη  νικήτρια στο ντέρμπι της  15ης αγωνιστικής της Football League. H ομάδα της Πάτρας επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0 στην Αγυιά και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στην 4η θέση της  βαθμολογίας ,μπαίνοντας  για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Οι «κοκκινόμαυροι» απέχουν 14 βαθμούς από την 1η θέση, που είναι ο Βόλος, αλλά μείωσαν στους 5 βαθμούς από τη 2η θέση που είναι η Κέρκυρα.

Παναχαϊκή: Πήρε το ντέρμπι, κοιτάζει ψηλάΤο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Χρήστος  Ελευθεριάδης, ο οποίος έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι με διαφορά ο πιο παραγωγικός σκόρερ της Παναχαϊκής.

Το πρώτο ημίχρονο  ήταν μέτριο,  χωρίς πολλές φάσεις με την Παναχαϊκή να έχει την πρωτοβουλία  αλλά να δυσκολεύεται να απειλήσει την εστία του Αθανασόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι  στο 19΄έχασαν με τραυματισμό τον Σιατραβάνη , στη θέση του οποίου πέρασε ο Αποστολίδης. Η Παναχαϊκή  απείλησε στο 33΄με τον Κυνηγόπουλο που βρέθηκε απέναντι στον Αθανασόπουλο, όμως, αντί να πλασάρει, επέλεξε να περάσει τον κίπερ της Κέρκυρας που όμως του έκοψε το δρόμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά  με τους Αχαιούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 47΄, ο Κολ έκανε πλασέ στην κίνηση από κοντά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι  απάντησαν  με τον Τουράμ  που βρήκε χώρο, έκανε ωραία κίνηση, όμως, την τελευταία στιγμή άνοιξε το κοντρόλ χάνοντας τη μπάλα.

Η  Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ στο 55΄ με τον Ελευθεριάδη που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και με πλασέ από θέση βολής «εκτέλεσε» τον Αθανασόπουλο, γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα μπορούσε να διπλασιάσει το σκορ στο 64′, αλλά ο Μπαστακός από κοντά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα  της Κέρκυρας, μια σπουδαία επέμβαση. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Δημήτρης Σπανός έκανε επιθετική τη διάταξη της ομάδας του, η οποία πίεσε, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Παναχαϊκή: Πήρε το ντέρμπι, κοιτάζει ψηλάΣυγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχτηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα όπου οι παίχτες και των δύο ομάδων πήγαν στο σημείο που κάθονταν ο εμβληματικός οπαδός της Πατρινής ομάδας Παναγιώτης Κωστόπουλος που έφυγε από τη ζωή και άφησαν λουλούδια ,ενώ πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πλέγας, Αργυρόπουλος (65’ Φουρλάνος), Κολ (78’ Σωτηράκος), Κυυνηγόπουλος, Ελευθεριάδης, Μπαστακός (84’ Μωραΐτης).

Κέρκυρα (Σπανός): Αθανασόπουλος, Κούρος (71’ Κρητικός Σ.), Σπίνουλας, Χαντάκιας, Ιωάννου, Κρητικός Ν., Κοντός, Τουράμ, Σιατραβάνης (19’ Αποστολίδης), Λινάρδος (82΄Μίσκου), Πασάς.

Ειρήνη Μαραγκού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος