Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ηρακλείου

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ηρακλείου 

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα, Ελλάδας- Κύπρου, συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και η Κρήτη. Το νέο πρόγραμμα στοχεύει, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Με το σοβαρό θέμα της κατεδάφισης μέρους του δρόμου της Παραλιακής Λεωφόρου της Αλικαρνασσού, που ζητεί με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας, ασχολήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη φορέων της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως τονίστηκε απ’ όλους τους φορείς, υπάρχουν σοβαροί λόγοι πολιτικής προστασίας και ασφάλειας, για τους οποίους ο δρόμος δεν πρέπει να κλείσει ή να κατεδαφιστεί όπως ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αποφασίστηκε να αποσταλεί  έγγραφο στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Ιωάννου,  για να πάρει πίσω το πρωτόκολλο κατεδάφισης.
Με στόχο να αλλάξουν όψη στο Ηράκλειο, ο Δήμος, το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, πραγματοποίησαν χθες ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στην πόλη. Παράλληλα αναπτύχθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την πράξη παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων, παρουσιάστηκε ο οδηγός Αδειών λειτουργίας καταστημάτων και η δημιουργία Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων στο Ηράκλειο.
Με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου επαναλειτούργησε χθες το Κέντρο Ημερήσιας Φιλοξενίας Αστέγων που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό. Το Κέντρο είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, καλύπτει τις ανάγκες περίπου 30 ατόμων και προσφέρει στους ωφελούμενους φαγητό, χώρους ύπνου, προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, αλλά και κοινωνική στήριξη.

 
Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας 76χρονος δανειολήπτης διέσωσε προσωρινά την περιουσία του, καθώς δέχτηκε το αίτημα του να ανασταλούν προσωρινά τα καταδιωκτικά μέτρα κατά της περιουσίας του. Ο 76χρονος, πατέρας ενός ενήλικου παιδιού, είχε λάβει δάνειο 100.000 ευρώ, μοναδικό εισόδημα του ήταν τα 704 ευρώ της σύνταξης του και το δικαστήριο δέχτηκε να διατηρήσει την πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας του, χωρίς να πληρώνει χρήματα δόσεων, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

 
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και Διεθνές συμπόσιο διοργανώνονται αύριο το βράδυ με αφορμή το φως της Πανσελήνου του Ιουλίου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Με επίκεντρο το Δικταίο Άνδρο, η πλατεία στους πρόποδες του Ιερού βουνού της Δίκτης, θα λάβει την ονομασία «ΕΥΡΩΠΗ». Παράλληλα από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: «Ελληνική Μυθολογία και Σύγχρονη Ανάπλαση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος