Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ρόδου

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ρόδου

Καταρρέει οικονομικά ο Δήμος Ρόδου

Θέμα δραστικής και άμεσης μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δήμο της Ρόδου, θέτει ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης. «Η δραματική μείωση που παρουσιάζουν τα έσοδα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική», οδηγούν σε οικονομική κατάρρευση τον δήμο της Ρόδου». Ο κ. Περδίκης τόνισε ότι το προσωπικό του δήμου είναι τεράστιο και υποστήριξε ότι αν αυτό δεν μειωθεί δραστικά γιατρειά  δεν υπάρχει.

Την έκπληξή του για τις δηλώσεις του αντιδημάρχου επί των οικονομικών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου κ. Φώτης Μπακίρης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, προανήγγειλε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τον αντιδήμαρχο και ανέφερε ότι είναι ντροπή να εκστομίζονται τέτοιες δηλώσεις.

Στα άκρα η κόντρα στην Περιφέρεια

Σφοδρή επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εξαπέλυσε – με νέα ανακοίνωσή του – ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Χαρακτηρίζει τον Γιώργο Χατζημάρκο «Σουλτάνο του Αιγαίου» και του διαμηνύει ότι «αποστάσεις επιδιώκουν να κρατούν αυτοί που φοβούνται, αυτοί που τρέμουν την αλήθεια, αυτοί που λειτουργούν αυταρχικά και δεν θέλουν τον διάλογο και αυτοί που λένε ψέματα». Σημειώνεται ότι η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε με αφορμή το θέμα των υδατοδρομίων, όταν ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για τις προγραμματικές συμβάσεις που συνήφθησαν όσο και για τις εταιρίες που επελέγησαν. Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι κανείς δεν γνωρίζει ούτε τα ποσά, ούτε τις εταιρίες στις οποίες δόθηκε η λειτουργία των υδατοδρομίων.

Χθες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με γραπτή του δήλωση, ανέφερε  ότι έλαβε εγκαίρως και αποφασιστικά τις αποστάσεις του από τον Χαράλαμπο Κόκκινο, τονίζοντας ότι δεν θα τον ακολουθήσει  στον πολιτικό του κατήφορο.

Online οι ταμειακές μηχανές στα νησιά

Σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το πρόγραμμα αυτό, που στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, θα είναι πιλοτικό και σε πρώτη φάση θα εφαρμοσθεί στις τουριστικές περιοχές.

Μάχη για τον ΦΠΑ στα νησιά

Στηρίζουν την πρωτοβουλία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για προσφυγή στο  Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου. «Να τεκμηριωθεί νομικά η υπόθεση, δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και όπου μπορούμε να συνδράμουμε θα το κάνουμε». Εν τω μεταξύ, το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ συζητείται σήμερα στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Τμήματα συνοριοφυλάκων στα νησιά προτείνει η ΝΔ

Τη δημιουργία τμημάτων συνοριο-φυλάκων, στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την μετανάστευση, προτείνει ο  Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και  βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας. Τα τμήματα αυτά – σύμφωνα με την πρόταση του βουλευτή – θα πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε ηλεκτρονικές υποδομές, ώστε να μπορούν να κάνουν άμεσα ταυτοποίηση.

Μείζον πρόβλημα στην Κω το μεταναστευτικό

1.700 πρόσφυγες θα αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες από την Κω. Απαιτείται, ωστόσο, η ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσει ταχύτερα η διεκπεραίωση της ταυτοποίησης. Το θέμα έθεσε, μάλιστα, στον Αν.Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, ο Δήμαρχος Κω. Ο υπουργός αναγνώρισε τη δυσκολία διαχείρισης του προβλήματος σε τοπικό επίπεδο και δεσμεύθηκε να επισπεύσει τη διαδικασία μεταφοράς του μεγάλου όγκου των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα. Εν τω μεταξύ, η σίτιση και διανομή φαγητού στους μετανάστες θα συνεχιστεί με ευθύνη της Αστυνομικής Δ/νσης, καθώς τα μέλη της Αλληλεγγύης ΚΩ από τη προσεχή Δευτέρα παύουν να τη παρέχουν λόγω της αδιαφορίας και απραξίας των αρμοδίων να συμμετέχουν έστω και υποστηρικτικά.

Κόντρα για την υγεία στη Νότια Ρόδο

Συνεχίζεται η κόντρα για τα προβλήματα του τομέα υγείας στην Νότια Ρόδο. Η πρόεδρος της κοινότητας Ασκληπειού, μετά την ανακοίνωση των μελών της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης του θανάτου 56χρονης γυναίκας, επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον των στελεχών του, κατηγορώντας τους για κακία και πίκρα που απορρέει από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η κ. Μαρία Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας στην Νότια Ρόδο.

Συντηρείται το παλαιό Νοσοκομείο

Στη σύναψη νέας Προγραμματικής Σύμβασης, για την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου, προχώρησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος  Ρόδου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 470.955 ευρώ και αποσκοπεί στην αρτιότερη και συντομότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών, των απαιτούμενων επεμβάσεων επισκευής, διαρρύθμισης και ανακαίνισης, ώστε να καταστεί λειτουργικό.

Μεταφορά μαθητών

Το πρόγραμμα των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών, εν’ όψει της νέας σχολικής χρονιάς,  στα νησιά Ρόδου, Κω, Λέρου και Πάτμου, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για μαθητές που πληρούν τις προϋποθέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για μεταφορά με δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία ή με δημοτική συγκοινωνία με Ειδικά Μαθητικά Δελτία.

Σύλληψη διακινητών

Στη σύλληψη δύο  αλλοδαπών διακινητών και 28 αλλοδαπών, προχώρησε χθες το Λιμεναρχείο της Καλύμνου. Οι αρχές κατάσχεσαν, παράλληλα, και τα δύο σκάφη που μετέφεραν τους μετανάστες.

Συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη σύλληψη 12 αλλοδαπών, που επιχείρησαν να επιβιβαστούν -παρανόμως-  σε διεθνείς πτήσεις, προχώρησαν προχθές οι αστυνομικές αρχές.  Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παραδοσιακοί χοροί στο «ΡΟΔΟΝ»

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου  σε συνεργασία με το  Εκπολιτιστικό Σωματείο Ελληνικών Χορών Νέλλης Δημόγλου, και την Χορευτική Ομάδα του Βαγγέλη Τζέλλου  επέλεξαν το καλοκαίρι να προσφέρουν στο Ροδιακό κοινό  και στους επισκέπτες του νησιού , ένα  πρόγραμμα ελληνικών παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Πέμπτη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο θερινό κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ» με ελεύθερη είσοδο. Πρεμιέρα σήμερα 30 Ιουλίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αίθριος ο καιρός αύριο   στα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27- 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- βορειοδυτικές  διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος