Η 1η προκήρυξη του προγράμματος LEADER

Aνακοινώθηκε η 1η προκήρυξη του προγράμματος LEADER για ιδιωτικά έργα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης ,ως Πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του LEADER, ο Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Αθανάσιος Μασλαρινός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Δημήτρης Καριπίδης.

Η 1η προκήρυξη του προγράμματος  LEADER

Ο κ. Μωυσιαδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στους υποψήφιους επενδυτές να εκμεταλλευτούν το  πρόγραμμα, καθώς αυτό αφορά σχεδόν όλο το φάσμα των οικονομικών  δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα αφορά :

– Επιχειρήσεις Μεταποίησης Αγροτικών και Δασικών προϊόντων

-Οικοτεχνίες

-Τουριστικές Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις Αναψυχής

-Βιοτεχνίες Μεταποίησης – Κατασκευών – Ειδών Διατροφής

-Επιχειρήσεις Εμπορίου

-Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών

Μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις ενώ το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 50 % έως 65% των επιλέξιμων δαπανών, ανάλογα με την υπο-δράση στην οποία υποβάλλεται το επενδυτικό σχέδιο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από το Πρόγραμμα στην εισαγωγή καινοτομίας και στον τρόπο με το οποίον αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την ενσωμάτωσή της στα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων από τις 27-3-2019 έως και 24-6-2019.Τα έργα που θα ενταχθούν θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός τριών  ετών από την ένταξή τους.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για το θέμα, στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου, στις 19.00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος