Στα πλέι- οφ του Europa League πέρασε ο ΠΑΟΚ

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στη Σλοβακία απέναντι στη Σπάρτακ Τρνάβα και χάρη στη νίκη του με 1-0 στη Τούμπα στο πρώτο παιχνίδι, πήρε τη πρόκριση για τα πλέι-οφ του Europa League.

Ο δικέφαλος ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίχτες όπως και στο πρώτο παιχνίδι λόγω αποβολής του Σκόνδρα με απευθείας κόκκινη στο 67’. Η Σπάρτακ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Σάμπο στο 35’ και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Κωνσταντινίδη στο 48’.

Η Σπάρτακ είχε την κυκλοφορία της μπάλας και την υπεροχή, όμως ο ΠΑΟΚ είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος με τον Μακ στο 11’, Κάτσε και Πέλκα.  Στο 35’ η Σπαρτάκ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Σάμπο που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Όλσεν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα σε φάουλ πάνω στον παίχτη της Σπαρτάκ κάνοντας πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση (1-1) πολύ γρήγορα (48’) με την κεφαλιά του Κωνσταντινίδη που έδιωξε το άγχος από τους παίχτες του Τούντορ. Μάλιστα στο 54’ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά ο Κάμεναρ νίκησε τον Μακ στο τετ α τετ, ενώ στο 56’ ο Πέλκας σούταρε και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 67’ και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει κόρνερ ο Σκόνδρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για φάουλ εκτός φάσης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 73’ με τον Κοροβέση να απομακρύνει στη γραμμή. Το υπόλοιπο του ματς κύλησε με την Σπαρτάκ να πιέζει αλλά τον ΠΑΟΚ να κρατά το αποτέλεσμα και τη πρόκριση για τα πλεί-οφ του Europa League.

Διαιτητής: Τομπίας Βελτζ (Γερμανία)

Κίτρινες: Γκρέσακ, Χαλίλοβιτς, Τοθ, Σάμπο -Τζαβέλλας, Πέλκας, Ολσεν

Κόκκινη: Σκόνδρας 67’

Σπάρτακ Τρνάβα (Γιουράι Γιάραμπεκ): Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπόρτελ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (79’ Μπαέζ), Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (79’ Μίκινιτς), Βόιτους (62’ Χάρμπα)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε (81’ Σαββίδης), Μακ, Μυστακίδης (57’ Κουλούρης, 69’ Πούγγουρα), Κοροβέσης, Πέλκας

Μικροεπεισόδια πριν το ματς

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό δύο υποστηρικτών του ΠΑΟΚ και εννιά της Σπάρτακ ωστόσο δεν υπήρξαν συλλήψεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: INTIMEsports (VILLA)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος