Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ιωαννίνων

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ιωαννίνων

Τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ σε όλη την Ήπειρο θα προχωρήσουν εκτιμά η περιφερειακή αρχή. Στην εκτίμηση αυτή κατέληξε ο Αλέκος Καχριμάνης μετά το θετικό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον γενικό γραμματέα ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα απεύθυνε έκκληση στους φορείς υλοποίησης και τους αναδόχους των έργων να εντείνουν τις προσπάθειες , ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες.

Για νίκη και δικαίωση του αγώνα τους κάνουν λόγο οι κάτοικοι και οι φορείς των Μαρμάρων που εναντιώθηκαν στα σχέδια για τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας βιοαερίου.”Η ενότητα ήταν το βασικό στοιχείο που σήμερα μας κάνει να πανηγυρίζουμε. “Ανέφερε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων η Ρούλα Αναστασοπούλου εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Επιπλέον προειδοποίησε κάθε αρμόδιο φορέα ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και δεν πρόκειται να αποδεχθούν τετελεσμένα στα Μάρμαρα και στο λεκανοπέδιο.

Τη συμβολή της στις προκαταρκτικές εργασίες για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας επιβεβαίωσε η εταιρία ΤΕΡΝΑ . Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είχε υποβάλει και ο σχετικό αίτημα για συνδρομή του τεχνικού κόσμου στην αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου.

Η διαφύλαξη της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα για το δήμο Ζαγορίου ,τόνισε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων ο δήμαρχος της περιοχής. Ειδική αναφορά έκανε στα πέτρινα γεφύρια, εκτιμώντας πως θα παραμείνουν όρθια μόνο εάν υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Ο Βασίλης Σπύρου κάλεσε τους Γιαννιώτες και επισκέπτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Ζαγόρι καθώς και στα πολλά παραδοσιακά πανηγύρια που πραγματοποιούνται στα χωριά της περιοχής.

Την πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι το 4ο δημοτικό σχολείο που υπέστη σοβαρές ζημιές προ μηνών, θα λειτουργήσει κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν δυσκολίες, αλλά όπως είπε , μπορούν να ξεπεραστούν , καθώς οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εντατικό στάδιο και θα συνεχιστούν.

Μέχρι και τις 18 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των γονέων που θέλουν για την φετινή χρονιά να ενταχθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης που λειτουργούν μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς της πόλης. Ο Φίλιππας Τσουμάνης διευκρίνισε ότι τα κριτήρια παραμένουν

σχεδόν τα ίδια και αναφερόμενος στην ετοιμότητα των δομών παραδέχθηκε πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες ειδικότητες.

Τις δεκάδες απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων που έγιναν στη γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ” καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή Ιωαννίνων –Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Η επιχείρηση πρότυπο στην ιδιωτικοποίησή της και αποθρασυμένη από την “Αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρωτοστατεί στην αντιλαϊκή επίθεση αναφέρει σε ανακοίνωση – καταγγελία της. Ευθύνες επιρρίπτει και στη διοίκηση της “ ΔΩΔΩΝΗΣ “, υπενθυμίζοντας τις ανακοινώσεις της εταιρίας για ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων.

Τέλος στις παθογένειες της ΔΕΥΑΙ προτίθεται να βάλει η δημοτική αρχή, σημειώνοντας εμφατικά ότι θα λάβει ακόμη και σκληρές αποφάσεις αν κριθεί αναγκαίο. Το μήνυμα αυτό έστειλε κυρίως προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνδικαλιστές ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Μάκης Χρυσοστόμου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ρευστότητας και αποκαταστάθηκαν όλα τα προβλήματα υδροδότησης.

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου η αναστολή καταβολής δικαστικών παραβόλων και γραμματίων για όσους προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει στο επόμενο πενθήμερο, ενώ η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων, Τασία Γιογλή, εκτιμά ότι θα δοθεί και νέα παράταση , καθώς δεν διαφαίνεται ομαλή αποκατάσταση της ρευστότητας στις τράπεζες και ισχύουν ακόμη οι περιορισμοί ανάληψης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος