Παρέμβαση για τα προβλήματα των εργαζομένων με πεντάμηνα στους ΟΤΑ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 7 Αυγούστου, το Συνδικάτο ΟΤΑ και συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, και με την Γενική Γραμματέα κ. Χαλικιά για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με 5μήνες σχέσεις εργασίας.

Στο απολογιστικό δελτίο για την εξέλιξη της συνάντησης, το Συνδικάτο ΟΤΑ αναφέρει: “Ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας ότι είμαστε αντίθετοι όσο αφορά τις συγκεκριμένες μορφές εργασίας και γενικότερα με τις ελαστικές μορφές εργασίας απαιτώντας Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.

Καταγγείλαμε την απαράδεκτη αντεργατική στάση των δημάρχων που χρησιμοποιούν παράνομα τους 5μήνους συναδέλφους Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων στις υπηρεσίες καθαριότητας δίχως να τους έχουν αποδώσει ούτε τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα αρχές του συγκεκριμένου προγράμματος να μετράμε ήδη τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα (Ηλιούπολη, Λάρισα, Ζωγράφου).

Στη συζήτηση θέσαμε τα θέματα της ασφάλισης, του ωραρίου, των επιδομάτων, των κανονικών αδειών αλλά και των αναρρωτικών αδειών καθώς επίσης και  το ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Θέσαμε επίσης το ζήτημα των τυπικών προσόντων όπου πολλά γραφεία προσωπικού προχωράνε σε αποβολή από το πρόγραμμα επειδή οι συνάδελφοι υποτίθεται ότι τους λείπει κάποιο από τα απαιτούμενα”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης ΕΔΩ.

Σχετική είδηση: Παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας από Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος