Τσακαλώτος: Η καταψήφιση του κατεπείγοντος θα οδηγήσει σε δάνειο γέφυρα (vid)

Η χώρα μας  θα αναγκαστεί να αποδεχθεί αύριο στο Eurogroup την λύση του δανείου – γέφυρα σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί  σήμερα η συμφωνία, προειδοποίησε  ο υπουργός Οικονομικών.  

Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν δυνάμεις και στην Ελλάδα που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο – γέφυρα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την έναρξη της συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής που εκλήθησαν να αποφασίσουν για το κατεπείγον της ψήφισης της συμφωνίας με τους θεσμούς για τη χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Είχαμε εντολή να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία. Κάναμε το χρέος μας και νομίζω πως όποια κι αν είναι η θέση του καθενός δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να δουλεύει για δάνειο-γέφυρα.

Πρέπει αύριο να πάω στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας γιατί αρχίζουν να συνεδριάζουν επί του θέματος και τα άλλα κοινοβούλια είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και σημείωσε: αν αύριο δεν υπάρξει συμφωνία στην Ευρωομάδα, η Φιλανδία δεν θα ψηφίσει και θα πάμε σε δάνειο–γέφυρα. Όσοι θέλουν να το ρισκάρουν μπορούν να καταψηφίσουν το αίτημα μας για το κατεπείγον.

Στην ομιλία του ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι η χώρα μας  θα υποβάλλει το αναπτυξιακό της σχέδιο τον Μάρτιο του 2016. Για το ζήτημα του χρέους, δήλωσε ότι αυτό συναρτάται με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος που θα γίνει τον Οκτώβριο. Τον ίδιο μήνα πρόσθεσε θα ανακοινωθεί ένα πακέτο μέτρων που θα εφαρμοστούν από το 2017.

Σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι συνδέεται με τα κόκκινα δάνεια και πως υπήρξαν διαφωνίες με τους θεσμούς, για αυτό και το ζήτημα θα συζητηθεί και πάλι τον Οκτώβριο.

Υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος τοποθετήθηκαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας, ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και οι ειδικοί αγορητές Χάρης Θεοχάρης από το ΠΟΤΑΜΙ, Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ και Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ.
Παρωδία που προσβάλει το ρόλο του Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και τάχθηκε κατά του κατεπείγοντος.
Κατά ετάχθη και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Δηλώσεις έκαναν βουλευτές εισερχόμενοι στη Βουλή για τη συνεδρίαση των Επιτροπών.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του για τη συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορεί η Αριστερά να εφαρμόσει τέτοιο σκληρό πρόγραμμα. Παράλληλα απέφυγε να γνωστοποιήσει τι στάση θα κρατήσει, λέγοντας στους δημοσιογράφους “θα δείτε μέσα πως θα κινηθώ”.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι η ΝΔ στηρίζει τη χώρα αλλά όχι και την κυβέρνηση.

Η Ραχήλ Μακρή επανέλαβε και σήμερα την πρόθεση της να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι σε ένα μνημονιακό κόμμα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ – ΜΠΕ , Α΄Προγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος