Ο μεγάλος τελικός της Eurovision ζωντανά από την ΕΡΤ (Live)

Η μεγάλη ώρα της Eurovision έφτασε και για φέτος. Ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός θα καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όλα τα βλέμματα είναι πάνω στην Κατερίνα Ντούσκα, και φυσικά στην Μαντόνα, την μεγάλη παγκόσμια σταρ. Παρακολουθήστε ζωντανά την ευρωπαϊκή διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στην ΕΡΤ2 και το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ.

Οικοδεσπότες του τελικού είναι ο Ερέζ Ταλ, η Μπαρ Ραφαέλι, ο Ασσί Αζάρ και η Λούσι Αγιούμπ.

Πολύ καλή η εμφάνιση της Κ. Ντούσκα με το “Better love” που ερμήνευσε με αυτοπεποίθηση, μαζί με τις χορεύτριες Δήμητρα Βλάχου και Φάνια Γρηγορίου και τις ερμηνεύτριες Ευγενία Λιάκου, Ελένη Κοζαντζίδου και Ερασμία Μαρκίδη. Επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Σεσίλ Ιγγλέση. Η χορογραφία είναι της Ιωάννας Τουμπακάρη. Το φόρεμα της Κ. Ντούσκα δημιούργησαν οι Deux Hommes.

Νωρίτερα στην σκηνή ανέβηκε για την Κύπρο η Τάμτα με το RePlay.

Συνολικά 26 χώρες συμμετέχουν στον φετινό τελικό. Είκοσι που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από τους 2 ημιτελικούς αλλά, οι «Big 5», Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία και η διοργανώτρια χώρα Ισραήλ θα εμφανιστούν απόψε διεκδικώντας το τρόπαιο της νίκης.

Στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου που φιλοξενεί την 64η διοργάνωση εμφανίστηκε και η παγκόσμια σούπερ σταρ Μαντόνα, η οποία παρουσίασε δύο τραγούδια, το «Like a Prayer» και σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση, το «Future» από το νέο της άλμπουμ.

H Έφη Γούση είναι το μυαλό της ελληνικής συμμετοχής στη Εurovision, μιας και σε αυτήν οφείλεται η ιδέα για τη σκηνική εμφάνιση του BETTER LOVE. Ο σκωτσέζος Ντέιβιντ Σνέντον είναι ο άνθρωπος που έγραψε το τραγούδι μαζί με τον Leon of Athens και φυσικά την Κατερίνα Ντούσκα.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση του Τελικού είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Πώς ψηφίζουμε

Στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζόμενων χωρών έχει ως εξής:

  1. Μάλτα
    2. Αλβανία
    3. Τσεχία
    4. Γερμανία
    5. Ρωσία
    6. Δανία
    7. Σαν Μαρίνο
    8. Βόρεια Μακεδονία
    9. Σουηδία
    10. Σλοβενία
    11. Κύπρος
    12. Ολλανδία
    13. Ελλάδα
    14. Ισραήλ
    15. Νορβηγία
    16. Ηνωμένο Βασίλειο
    17. Ισλανδία
    18. Εσθονία
    19. Λευκορωσία
    20. Αζερμπαϊτζάν
    21. Γαλλία
    22. Ιταλία
    23. Σερβία
    24. Ελβετία
    25. Αυστραλία
    26. Ισπανία

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Μενούτης

Σχετικές ειδήσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Γιουροβίζιον

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος