Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε αντιφάσεις έπεσαν οι δύο κατηγορούμενοι (video)

Επτά από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας. Ανάμεσα τους και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος και σήμερα μετήχθη στο δικαστήριο λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας. Η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία των υπολοίπων 11 κατηγορουμένων, προειδοποιώντας: “Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει, να το πείτε σε όλους”. Οι δυο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα έπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις. Αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Και σήμερα παρούσα στη συνεδρίαση η Μάγδα Φύσσα, η οποία σε αρκετά σημεία λύγισε και έκλαψε σιωπηρά.

Η διαδικασία διεξήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου απολογήθηκε το μέλος της Τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Ιωάννης Άγγος, ο οποίος είπε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος επανέλαβε ότι τηλεφώνησε στον ιεραρχικά ανώτερο στην τοπική της Νίκαιας, Γιάννη Καζαντζόγλου, ενώ βρισκόταν στην καφετέρια “Κοράλι” στο Κερατσίνι και τον ειδοποίησε ότι “ο Φύσσας και η παρέα του τον ενοχλούν φραστικά, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει την ταυτότητα των ατόμων της συγκεκριμένης παρέας. Μάλιστα όπως υποστήριξε κατάλαβε ότι “η παρέα Φύσσα ήταν αριστεροί”, επειδή “τον προκαλούσαν” λεκτικά περί Μελιγαλά.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι τους ειδοποίησε να έρθουν ή να κινητοποιηθούν.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως για την άποψή του και τη σχέση του σήμερα με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος απάντησε: “Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να είμαι στη Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακρίτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι”.

Ο Γιάννης Άγγος που κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα, υποστήριξε ότι ο Ρουπακιάς του είπε στη φυλακή ότι ο Φύσσας τον χτυπούσε.

Δεύτερος κατηγορούμενος απολογείται

Ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Αναδιώτης, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση του με την καταδίωξη και δολοφονία του 34χρονου μουσικού από ομάδα χρυσαυγιτών, δικαιολόγησε την παρουσία του στα καίρια σημεία -στην καφετέρια “Κοράλι” μέχρι και στο Νοσοκομείο που ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 μεταφέρθηκε μαχαιρωμένος ο Φύσσας- σε συμπτώσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος κατηγορούμενος, βρέθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας τα ξημερώματα για να συμπαρασταθεί σε φίλο του, του οποίου δεν ήξερε να αναφέρει το επώνυμο, γιατί νοσηλευόταν η γιαγιά του. Προσκόμισε μάλιστα στο δικαστήριο πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή το επίμαχο πρωί.

Δίνοντας από την αρχή την κατεύθυνση της απολογίας του, ο 29χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν γνώριζε τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού Γιώργο Ρουπακιά και πως «πρώτη φορά τον είδα στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο ο Αναστάσιος Αναδιώτης, τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με συγκατηγορουμένους το μοιραίο βράδυ δεν είχαν απολύτως καμία σχέση τη Χρυσή Αυγή, ενώ επισήμανε πως ο ίδιος ποτέ δεν έλαβε μήνυμα να πάει στα γραφεία της Νίκαιας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, είχε μία «απολύτως χαλαρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή», ενώ είχε πάει σε εκδηλώσεις της, όπως εκείνες που έγιναν στον Μελιγαλά, στις Θερμοπύλες.

Το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος