Ο Φαν Πέρσι στέλνει την Φενέρ στους ομίλους

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ατρόμητου στο Europa League δείχνει να φτάνει στο τέλος του καθώς η Φενέρμπαχτσε έφυγε νικήτρια από το Περιστέρι με 1-0 χάρη στο τέρμα του Φαν Πέρσι στο 89’ και έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της σε μία εβδομάδα.

Για να μπορέσει η ομάδα του Περιστερίου να μπει στους ομίλους του Europa αντί της Φενέρ θα πρέπει να νικήσει στη Πόλη (27/8) με δύο τέρματα διαφορά

Ο Ατρόμητος «φωνάζει» για τα διαιτητικά λάθη του Ιταλού Ντανιέλε Ορσάτο που δεν είδε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσελίνιο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ δεν καταλόγισε επιθετικό φάουλ στον Ολλανδό επιθετικό στη φάση του γκολ.

Καλύτερη ήταν η Φενέρ που απείλησε αρκετές φορές, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Γκορμπούνοφ σε τρεις περιπτώσεις έκανε σπουδαίες επεμβάσεις.

Η Φενέρ απείλησε πρώτη στο 19’ με τον Οζμπαϊρακλί που βρέθηκε στη καρδιά της άμυνας του Ατρόμητου όμως δεν βρήκε συμπαίκτη του. Στο 24’ ήταν η σειρά του Νάνι να αστοχήσει από το σημείο του πέναλτι, αλλά στο 26’ ο Μαρσελίνιο απείλησε για πρώτη φορά για τους γηπεδούχους. Δύο λεπτά αργότερα (28’) η Φενέρ έχασε τη καλύτερη ευκαιρία της με τον Γκορμπούνοφ να λέει όχι στη κεφαλιά του Φερναντάο και η μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Ναπολεόνι βρέθηκε τετ α τετ με τον Βαλκάν, αλλά ο Τούρκος κίπερ κράτησε το μηδέν για την εστία του. Στη λήξη του πρώτου μέρους πάλι ο Γκορμπούνοφ κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο, στερώντας το γκολ από τον Σο, όπως και στο 51’ που είπε όχι με νέα εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Σόουζα. Στο 63’ ο Νάνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλα το γκολ ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Σο, ενώ στο 89’ ο Φαν Πέρσι έσπρωξε τον Μπίτολο, πήρε τη κεφαλιά και έκανε το τελικό 0-1.

Διαιτητής: Ντ. Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Κανέρ

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Γοδόι, Ουσέρο – Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (85′ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο – Ναπολεόνι

Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Βολκάν – Οζμπαϊρακλί, Μπρούνο ‘Αλβες, Μπα, Γκιονούλ – Σόουζα, Μεϊρέλες (71′ Μεχμέτ Τοπάλ) – Ντιέγκο, Νάνι – Φερναντάο, Σο (79’ Φαν Πέρσι)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος