Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη-Μίλησε με Μέρκελ και Πενς-Σε Λευκωσία, Βερολίνο οι πρώτες επισκέψεις (video)

Στο φουλ βάζει τις μηχανές της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο στις 11 το πρωί συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναμένονται στη Βουλή από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός άρχισε σημαντικές επαφές μεταξύ των οποίων και για το θέμα της ΔΕΗ.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή αφορά στην αλλαγή της οργάνωσης της κυβέρνησης, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και τη διακυβέρνηση των δήμων. Το δεύτερο νομοσχέδιο είναι το φορολογικό και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση έως τις 10 Αυγούστου.

Σε Λευκωσία και Βερολίνο

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο, ενώ μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του νίκη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα. Ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η Βουλή.

Το πρώτο ταξίδι, ωστόσο, του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Ιουλίου. Ο χρόνος της επίσκεψης οριστικοποιήθηκε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικώς με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Σημερινά ραντεβού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε η πρώτη του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να γίνει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του Ιδρύματος στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού και της ασφάλειας του πολίτη.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση γνωριμίας με τον επικεφαλής του SSM κ. Andrea Enria, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός. Ο κ. Enria ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Αργά το απόγευμα, ακολούθησε σύσκεψη καταγραφής της κατάστασης στη ΔΕΗ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος