Κ. Πιερρακάκης: Κηρύσσουμε ψηφιακό ανένδοτο (video)

Στους βασικούς στόχους της νέας κυβέρνησης η πάταξη της γραφειοκρατίας. Στο στούντιο της ΕΡΤ1 ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε μεταξύ άλλων: “Η Ελλάδα είναι τελευταία, προτελευταία σε όλους τους ψηφιακούς δείκτες. Ο στόχος είναι να κινηθούμε πολύ γρήγορα γιατί είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Θα παράσχουμε έργο πολύ γρήγορα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στο δείκτη ψηφιοποίησης. Ο στόχος -που είναι εφικτός- είναι να προσεγγίσουμε το μέσο όρο. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο προετοιμασμένος πρωθυπουργός και έχω διαπιστώσει την εμμονή του στη λεπτομέρεια”.

“Τα διάφορα μητρώα δεν μιλάνε μεταξύ τους, δεν διαλειτουργούν, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: “Το νεο υπουργείο μπορεί να το πράξει και σιγά σιγά θα αρχίσει να σκοτώνει το χαρτί. Οι πρώτες ενέργειες χρειάζονται 6-9 μήνες, τα μεγάλα πράγματα θα τα δούμε να συμβαίνουν σε 2 με 2,5 χρόνια. Θέλουμε τους ανθρώπους δίπλα μας”.

“Ο κόσμος κάποια στιγμή θα καταφέρει να τα κάνει όλα μέσα από το κινητό”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνοντας ότι “το καλύτερο παράδειγμα είναι η Αγγλία όπου φτιάχτηκε ένα site στο οποιο βρίσκουν οι πολίτες όλες τις πληροφορίες”.

“Το Δημόσιο θα αποκτήσει μια πύλη επαφής με τον πολίτη” κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος