Αντιδράσεις κομμάτων για τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου (video)

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρνει η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τα ευχολόγια της προεκλογικής περιόδου χωρίς όμως να πει τίποτα ουσιαστικό, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία σε ένα υπουργικό συμβούλιο déjà vu της κυβέρνησης Σαμαρά, συμπληρωμένης με πρώην στελέχη του ΣΕΒ και νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες, επανέλαβε τα ευχολόγια που αναμασούσε όλη την προεκλογική περίοδο, χωρίς όμως να πει τίποτα ουσιαστικό.

Το πιο αξιοσημείωτο ίσως, είναι ότι επανέλαβε -ενδεχομένως λόγω κεκτημένης ταχύτητας- τις προεκλογικές υποσχέσεις περί φορολογικών μειώσεων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Είναι ενδιαφέρον να δούμε για πόσο ακόμη αυτό θα συνεχίσει να λέγεται χωρίς να γίνεται πράξη. Όπως το αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν», που πολύ σύντομα κατέληξε στο Καστελόριζο».

“Όλα αυτά που είπε ο πρωθυπουργός σε υπουργούς και υφυπουργούς είναι ευχολόγια και τίποτα περισσότερο. Θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις και θα τοποθετηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα”, ήταν το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής.

«Το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, το οποίο αναφέρθηκε και στις εκλογές ευχαριστώντας τον κόσμο που το ψήφισε, ιδίως τους νέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη μέρα θα μας βρει στον δρόμο της αντεπίθεσης».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος