Τον ενεργειακό σχεδιασμό στα νησιά προωθεί η Περιφέρεια

Την υποστήριξή της, στην πρόταση που θα υποβληθεί από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφοράς (Ι.ΜΕΤ), για τον ενεργειακό σχεδιασμό των νησιών, δηλώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η δήλωση υποστήριξης αποτελεί συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Διευθυντή του Ι.ΜΕΤ, Άγγελου Μπεκιάρη.
Η πρόταση «Εργαστήριο αριστείας παρακολούθησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις μεταφορές και προώθησης της ηλεκτροκίνησης σε νησιωτικές περιοχές – ΗΛΕΚΤΡΟΝ», αφορά στην εισαγωγή και προώθηση τεχνολογιών ΑΠΕ τόσο στα δημόσια κτίρια όσο και στις μεταφορές, με στόχο τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.
Σκοπός είναι η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, η ανάπτυξη έξυπνων σταθμών με δυνατότητες διαμοιρασμού της ενέργειας σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια μέσω τεχνολογιών αυτοματισμού, καθώς και η ανάλυση της ποιότητας αέρα τόσο εντός όσο και εκτός των δημόσιων κτιρίων, με εισαγωγή έξυπνων μετρητών ατμοσφαιρικής ρύπανσης για βελτίωση της ποιότητας αέρα.
«Η δήλωση της υποστήριξης στο συγκεκριμένο ερευνητικό έργο δηλώνει την κοινή μας προσπάθεια προς την προώθηση των πανέμορφων νησιών μας σε smart islands μέσω ενός ευρύτερου ενεργειακού σχεδιασμού, εισαγωγής πράσινων τεχνολογιών και εξοικονόμησης ενέργειας» δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος