Μάντζαρης: “Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη χώρα μου”

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης που κλείνει τριετία στην εθνική ομάδα μπάσκετ σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, έκανε ένα μικρό απολογισμό για την μέχρι τώρα προετοιμασία της εθνικής, το τουρνουά Ακρόπολις, αλλά και τις προσδοκίες του για το Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή γκαρντ:

Για την προετοιμασία: «Είναι δύσκολη, όπως κάθε προετοιμασία άλλωστε. Υπάρχει καταπόνηση, ψυχική και σωματική κούραση, αλλά παρόλα αυτά όλοι μας δίνουμε το 100% μας για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε γιατί είναι λίγο το χρονικό διάστημα που πρέπει να δεθεί η ομάδα. Στην ουσία μιλάμε για ένα μήνα το πολύ, που πρέπει να βρούμε συστήματα, χημεία, να τα βρούμε όλα για να πάμε να δώσουμε ένα μίνι πρωτάθλημα δεκαπέντε ημερών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουμε πολύ γρήγορα για αυτό και όλοι μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το τουρνουά στην Ξάνθη: «Τα συμπεράσματα που βγήκαν από το τουρνουά ήταν πολλά, όμως είναι για τους προπονητές όχι για τους παίκτες. Είδαμε όμως ότι η ομάδα κάνει βήματα μπροστά και αυτό είναι το πιο σημαντικό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δείχνει πως παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό».

Για το τουρνουά «Ακρόπολις»: «Θα είναι ένα πιο δυνατό τεστ από εκείνο της Ξάνθης. Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε πριν το Ευρωμπάσκετ και θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τον βαθμό ετοιμότητας μας. Αν και θεωρώ πως ακόμη και μετά το τέλος του συγκεκριμένου τουρνουά δεν θα είμαστε ακόμη στο 100% των δυνατοτήτων της ομάδας. Σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε στους αυτοματισμούς στην επίθεση, αλλά ακόμη και στην άμυνα που δείξαμε στην Ξάνθη ότι ήταν ένα καλό στοιχείο μας και βοήθησε στο να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για την φανέλα με το Εθνόσημο και τις προσδοκίες του: «Είναι η τρίτη μου χρονιά στην Ανδρών, αλλά πάντα είναι κάτι διαφορετικό με νέες εμπειρίες. Πάντα όμως είναι τιμή για τον κάθε παίκτη να αγωνίζεται για την πατρίδα του και ειδικά για εμένα που βρίσκομαι στις Εθνικές ομάδες από την Παίδων. Είναι τεράστια τιμή για εμάς το ότι εκπροσωπούμε την χώρα μας… Γιατί δεν εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας, ή τα είκοσι άτομα με το επιτελείο που είμαστε εδώ αλλά έντεκα εκατομμύρια κόσμου. Για αυτόν πάμε να παίξουμε, αυτόν θέλουμε να κάνουμε περήφανο. Και στο τέλος αν κάνουμε κάτι καλό αυτός ο κόσμος θα βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει για εμάς. Οπότε είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και μακάρι να βρίσκομαι πολλά χρόνια ακόμη και να υπάρχουν ανάλογες επιτυχίες».

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΟΚ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος