Έξη άτομα συνολικά θα προσληφθούν στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα ενός έτους. Στην προκήρυξη συνολικά 46 θέσεων για όλη την Ελλάδα, προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διαδικασία πρόσληψης που διενεργείται από τη Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου έχει στόχο την στελέχωση των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για την αποτροπή εισόδου στη χώρα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και τον έλεγχο του νοσήματος στην περίπτωση εξάπλωσής του. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας kozan.gr με αφορμή την εμφάνιση επιζωοτίας της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην Βουλγαρία και στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για αυξημένη επαγρύπνηση για τον έγκαιρο εντοπισμό και διερεύνηση οποιασδήποτε υποψίας, η Π.Ε. Κοζάνης προχώρησε στη σύσταση Τοπικού Κέντρου Ελέγχου, που θα στελεχωθεί από το σύνολο του προσωπικού του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης, με σκοπό τον έλεγχο, την καταπολέμηση και την εκρίζωση της ασθένειας, σε περίπτωση εμφάνισης της νόσου.
Όπως τονίζεται από την υπηρεσία το νόσημα δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην Ελλάδα και οι ανωτέρω ενέργειες είναι καθαρά προληπτικές.
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι θέσεις κατανέμονται ως εξής για την ΠΕ Κοζάνης, θα προσληφθούν 2 άτομα, για την ΠΕ Γρεβενών αι την ΠΕ Καστοριάς από 1 άτομο και για την ΠΕ Φλώρινας 2 άτομα.
Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων είναι θανατηφόρο ιογενές νόσημα του χοίρου και του αγριόχοιρου. Μεταδίδεται πολύ εύκολα και επιβιώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιβάλλον και στα πτώματα των αγριόχοιρων. Μεταδίδεται μετά από άμεση επαφή με μολυσμένα ζώα και έμμεση επαφή, μετά από σίτιση με μολυσμένα προϊόντα χοίρων, με μολυσμένα αντικείμενα π.χ. στρωμνή, ζωοτροφή, οχήματα, ρουχισμό, παπούτσια, εξοπλισμό, καθώς και με έντομα.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος