Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης για επαφές με παραγωγικούς φορείς (video)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε τις πρώτες του επαφές με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης ΔΕΘ, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια των διαδοχικών συσκέψεων, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, αλλά και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης, μεταξύ άλλων, Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας, Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως βρίσκεται εκεί για να συζητήσει τις «προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ως πρωθυπουργός δεν άλλαξε τις συνήθειές του, και ότι, όπως όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούσε λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, το ίδιο κάνει και τώρα. Ο σκοπός, όπως είπε, είναι να είναι ουσιαστικές και παραγωγικές αυτές οι συναντήσεις, και οι όποιες απόψεις και προτάσεις ακουστούν, θα καταγραφούν ώστε να ενσωματωθούν στο συνολικό σχέδιο που θα προτείνει από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που όπως είπε, εισέπραξε κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς και αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε, ότι «ενώ ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει».

«Η δίκαιη κατανομή του πλούτου που θα δημιουργήσουμε αποτελεί μια πολύ σημαντική πρόκληση για αυτή την κυβέρνηση», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης για επαφές με παραγωγικούς φορείς (video)Ο κ. Μητσοτάκης, είχε σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο – Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα. Την Δευτέρα θα επισκεφθεί τη Χάγη και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να κάνει τις τελευταίες συσκέψεις πριν ανέβει εκ νέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της έκθεσης και τις οικονομικές εξαγγελίες που θα κάνει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος