Δικαστική έρευνα κατά Σαλβίνι μετά την αγωγή της Καρόλα Ρακέτε για συκοφαντία

Δικαστική έρευνα διατάχθηκε για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της ιταλικής Κυβέρνησης και ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας του βορρά Ματέο Σαλβίνι στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του για συκοφαντία, από την κυβερνήτη του σκάφους Sea Watch 3 Καρόλα Ρακέτε.

Η 31χρονη ακτιβίστρια ,έγινε σύμβολο αντίστασης στην ακροδεξιά, αντιμεταναστευτική ρητορική, όταν αψήφησε την ιταλική απαγόρευση και «έδεσε» το πλοίο της με 40 ταλαιπωρημένους μετανάστες που διέσωσε από τη Μεσόγειο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.

Η ενέργειά της νεαρής καπετάνισσας είχε προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις και χυδαίες προσβολές εναντίον της στο διαδίκτυο, καθώς και τα πυρά από τον πρώην ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών , που δεν είχε σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας την μεταξύ άλλων «πειρατή» και «εγκληματία» με αναρτήσεις του στο twitter και στο Facebook.
Εκφράσεις, που σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ για λογαριασμό της Ρακέτε, “δεν είναι νόμιμες εκφράσεις του αναφαίρετου δικαιώματος για κριτική, αλλά για επιθέσεις άσκοπες και συκοφαντικές κατά του προσώπου της με απειλητικούς τόνους, άμεσα κι έμμεσα, που αφορούν και την ίδια την δικαστή Αλεσάντρα Βέλα του Ακράγαντα”. Και επισημαίνει πως όταν εκφέρονται από κάποιον που έχει θεσμικές αρμοδιότητες, αυτή η εκφορά έχει άλλο ειδικό βάρος για να καταλήξει «Εμείς θεωρούμε πως αξίζει να ερευνηθεί δικαστικά, διότι δημιουργεί ως ένα μεγάλο ωστικό κύμα, μεγάλες αναταράξεις γύρω του».
Η ενάγουσα στην αγωγή της ζητεί την κατάσχεση των λογαριασμών του Σαλβίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος