Νέες απειλές Ερντογάν κατά Κούρδων: Θα τους συντρίψουμε τα κεφάλια τους (video)

Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι εξελίξεις στη Βόρεια Συρία, καθώς, δύο μέρες μετά τη συμφωνία για εκεχειρία έως την Τρίτη, οι δυνάμεις των κούρδων δεν έχουν αποχωρήσει από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ ο Ερντογάν εκτοξεύει νέες απειλές. Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα ρευστή και επικίνδυνη.

«Θα συνεχίσουμε εκεί που σταματήσαμε και θα αρχίσουμε να συντρίβουμε τα κεφάλια των τρομοκρατών» απείλησε σήμερα στην Καισάρεια σε συγκέντρωση του κόμματός τους ο Τούρκος πρόεδρος σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η συμφωνία.

Στο μέτωπο των συγκρούσεων επικρατεί σήμερα σχετική ηρεμία αλλά οι Συροκουρδικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους.

Η τουρκική πλευρά έχει καταλάβει περίπου 120 χλμ στην Συροτουρκική μεθόριο και ο Ερντογάν επιμένει: θέλει μια ζώνη ασφαλείας στα τουρκοσυριακά σύνορα 440 χλμ μήκος και 32 χλμ πλάτος από το Μαμπίτζ ως το Ιράκ καθαρή από τους Κούρδους τρομοκράτες.

Όμως κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας και οι Συροκούρδοι λένε ότι είχαν συμφωνήσει να κρατήσουν τις πόλεις τους στη βόρια Συρία.

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και συζήτησαν τρόπους για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην βόρεια Συρία. Όμως η παρουσία των Συριακών δυνάμεων ενοχλεί τον Ερντογάν.

Δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν την παρουσία Συριακών στρατευμάτων υπό την προστασία των Ρώσων που βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχουν οι Τούρκοι. «Αν συμφωνήσουμε έχει καλώς, αν όχι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια» είπε.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου, Ρεπορτάζ: Φάνης Παπαθανασίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος