Δίκη Χ.Α: Ναζιστικό παραλήρημα από Μπαρμπαρούση-Παναγιώταρο (video)

Με τις απολογίες δύο πρώην βουλευτών συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Παναγιώταρος, αρνήθηκε οτι γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος στην απολογία του υποστήριξε πως “Η Χρυσή Αυγή, προχώρησε σε άμεσες διαγραφές των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα“, αλλά ήρθε σε αμηχανία, όταν το δικαστήριο που επεσήμανε ότι τόσο ο Γιώργος Πατέλης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, υποστήριξαν στις δικές τους απολογίες το ακριβώς αντίθετο.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, επανέλαβε ό,τι και οι προηγούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους, δηλαδή πως “πρόκειται περί πολιτικής σκευωρίας”. Επίσης δήλωσε, πως δεν γνώριζε τον καθ΄ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά , ενώ χαρακτήρισε πολιτική ορολογία εκφράσεις, που έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος στο παρελθόν, όπως “Λακέδες του ΠΑΜΕ”

Στην απολογία του νωρίτερα ο Κώστας Μπαρμπαρούσης,  πιθανολόγησε ότι ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τους Έλληνες για τα σύμβολα που χρησιμοποιούσε.

Όπως είπε  “η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο, βρίσκεται σε όλα τα μουσεία της χώρας, ακόμη και στο πάτωμα της βουλής”.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά στην απολογία του:

Δε χαρίζω τίποτα, ούτε στο Χίτλερ, ούτε στον Τσώρτσιλ, ούτε στο Στάλιν.

Όταν τον ρώτησε η πρόεδρος : “Δηλαδή λέτε ότι ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τους Έλληνες;” αυτός απάντησε: “Είναι πολύ πιθανόν.”

Όσο για το ναζιστικό χαιρετισμό, ισχυρίστηκε  πως “είναι, ό,τι καλύτερο υπάρχει στη γλώσσα του σώματος.” 

Όταν ρωτήθηκε γιατί είπε σε κάποια ομιλία του  ότι “δεν νιώθει βουλευτής” απάντησε : “Γιατί έχουμε δημοκρατία αλά καρτ, ήθελα να δώσω κύρος στο θεσμό του βουλευτή”.

Πηγή : ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος