Επιμένουν οι Βρυξέλλες : Η Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα (vid)

Στις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα συνεχίζουν να επιμένουν οι Βρυξέλλες, που θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιεύονται οι δόσεις.

Χωρίς πολλά λόγια, και με την παρότρυνση ότι όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 20ης Φεβρουαρίου θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και για την Ελλάδα στις 12 του μηνός.

Στο έγγραφο προετοιμασίας του άτυπου Eurogroup, γίνεται αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, στη συμφωνία που υπογράφηκε, στην εκταμίευση των 23 δισ. ευρώ αλλά και στα 3 δισ. που θα δοθούν αφού ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα.

Ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνημένα και τυχόν καθυστερήσεις λόγω πολιτικών εξελίξεων αποτελούν δική της ευθύνη.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Νταισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική βουλή τόνισε: «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην οικονομική στήριξη των εταίρων εάν τηρήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές.. Κάθε πληρωμή συνδέεται με την επίτευξη προαπαιτούμενων.» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν πρόκειται να καθυστερήσει λόγω των εκλογών.

Ειδικά στο θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους, όλα εξαρτώνται από το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα πιθανόν να καθυστερήσει να ξεκινήσει.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν, μιλώντας στο Bloomberg από την πλευρά του εκτιμά ότι θα βρεθεί μια λύση για την ελάφρυνση του χρέους όπως με επέκταση της αποπληρωμής των δανείων

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας αλλά θα πρέπει να διαπραγματευτούμε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», τόνισε χαρακτηριστηκά.

Παράλληλα ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο MNI, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στη συνάντηση της G20 το Σαββατοκύριακο θα ζητήσουν από το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα :

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΡΑΛΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος