Συγκεντρώσεις και πορείες για την παιδεία και το άσυλο στο κέντρο της Αθήνας (video)

Μετ εμποδίων σήμερα οι μετακινήσεις, στο κέντρο της Αθήνας.Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί από φοιτητές, μέλη του ΠΑΜΕ και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν, πριν από λίγο, μετά τη λήξη του φοιτητικού συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην Βασ. Σοφίας.

Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.

Μεταξύ άλλων, ζητούν  επίσης αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων, για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτιμίας κολεγίων – Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στη συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότεροι από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Στις 18:00 το απόγευμα, αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.Στις διαμαρτυρίες το απόγευμα ενάντια στο νομοσχέδιο για το άσυλο, έχουν καλέσει πλήθος οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το ΚΕΕΡΦΑ, επιτροπές προσφύγων κ.α.

Συγκεντρώσεις και πορείες για την παιδεία και το άσυλο στο κέντρο της Αθήνας (video)
(EUROKINISSI)

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος