Στην ενδοχώρα κι άλλοι πρόσφυγες από τα νησιά-Διαμαρτυρίες σε Λάρισα και Χίο (video)

Με σχεδόν καθημερινές μετακινήσεις μεταναστών στην ενδοχώρα, επιχειρείται η αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που έχουν φέρει τα νησιά στα όριά τους, έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος για το άσυλο. Οι αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς κλιμακώνονται. Στις διαμαρτυρίες σήμερα είχαν σειρά κάτοικοι του χωριού Χαλκειός της Χίου, και της Καρίτσας στη Λάρισα.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 6 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ μεταφέροντας 46 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 151 από τη Χίο, ενώ δυο ώρες αργότερα αποβιβάστηκαν από το BLUE STAR 2 μεταφέροντας 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 62 από τη Λέρο. Τα 221 συνολικά άτομα, προωθούνται σε 16 δομές φιλοξενίας, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Συμβολική κατάληψη στον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο έκαναν από τις 6.30 ως τις 10.30 το πρωί, περίπου 150 κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός που ζητούν “να μην γίνει Μόρια” το Κέντρο, του οποίου ο πληθυσμός έχει φτάσει τους 5.000 ανθρώπους. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν να μην καταφέρουν φθάσουν στο ΚΥΤ οι εργαζόμενοι.

Στη Λάρισα, οι κάτοικοι της Καρίτσας διαμαρτυρήθηκαν για την άφιξη 95 Αφγανών που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Στα Γιαννιτσά, τα πνεύματα ημέμησαν μετά τα χθεσινά επεισόδια όπου έφτασαν δυο λεωφορεία με 65 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν. Σκηνικό έντασης επικράτησε χθες στις Σέρρες, στα διόδια Σιδηροκάστρου.

Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος, Θοδωρής Πυλιώτης, Λια Χριστάρα, Βαγγέλης Μητρούσιας

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Πρόσκαιρη ένταση σε Γιαννιτσά και Σέρρες για τους πρόσφυγες/μετανάστες-Πολιτική αντιπαράθεση (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος