Τσάνας: “Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή”

Ένα νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας με αφορμή τους αγώνες της Παρασκευής 4/9 (21:45, ΕΡΤ1) με αντίπαλο τη Φινλανδία και της Δευτέρας 7/9 (21:45, ΕΡΤ1) με αντίπαλο τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro2016.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Κώστας Τσάνας μαζί με τον Αλέξανδρο Τζιόλη που εκπροσώπησε τους παίκτες και αμφότεροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι μπορεί η εθνική να νικήσει τη Φινλανδία και να κάνει μια νέα αρχή, μετά τα άτυχα αποτελέσματα στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για την ενδεκάδα. Επέλεξα να το κάνω αυτό για να έχω όλους τους παίκτες σε πλήρη ετοιμότητα για αύριο με την Φινλανδία. Θα διαμορφώσουμε το αγωνιστικό πλάνο με βάση τον αντίπαλο αλλά και τις συνθήκες του αγώνα.
Η Φινλανδία είναι μία ομάδα με καλή χημεία, καλά μονταρισμένη και με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές της. Έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε
“.
Ερωτηθείς για την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016 και το τι έφταιξε, απάντησε ότι «δεν είμαι αρμόδιος και δεν μπορώ να πω για το τι έγινε με τους προηγούμενους προπονητές. Εγώ κοιτάω τώρα τι συμβαίνει. Το τώρα και το τι γίνεται. Να αλλάξουμε την κατάσταση. Αυτό πρέπει να γίνει. Είμαι ικανοποιημένος από την προσήλωση και την συγκέντρωση των παικτών».
Για το στόχο της ομάδας εναντίον των Φιλανδών ανέφερε ότι «είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για την πρώτη νίκη, που θα είναι και η απαρχή για μία πιο καλή πορεία στην συνέχεια».

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης τόνισε ότι: «Από τη φύση μου είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν είμαστε μαθημένοι και συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις στην Εθνική, σε αυτό που ζούμε τώρα. Όμως όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους».
Ερωτηθείς για το πόσο επηρέασαν την εικόνα της ομάδας οι εξωαγωνιστικοί παράγοντες, ο Τζιόλης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν είναι εξωαγωνιστικοί λόγοι για την εικόνα μας. Το κλίμα είναι πάντα καλό. Ήταν πάντα καλό και στα αποδυτήρια και στην ομάδα γενικά και επειδή είμαι αισιόδοξος μπορεί να γυρίσει θετικά όλο αυτό, αρκεί να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα που πρέπει».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους συμπαίκτες του απάντησε: «Πρέπει να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθησή μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε αύριο την Φινλανδία για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στον σωστό δρόμο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος