Π. Σημανδηράκης: Η απόφαση για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ δεν αλλάζει (audio)

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις υπηρεσίες του Δήμου ως προς τον χειρισμό του θέματος του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, αλλά και τη βεβαιότητα ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν θα κάνει αποδεκτή την προσφυγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, εξέφρασε χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος έβαλε –εκτός ημερήσιας διάταξης- προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στη νέα ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, τονίζοντας ότι «Η τράπεζα προσβάλει νομικά, πολιτικά αλλά και κοινωνικά την απόφαση μας.

Σαν δημοτικό συμβούλιο, πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση βάζοντας την κοινωνική διάσταση του θέματος. Ο δήμος δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν ενώ θέλει η φωνή της κοινωνίας να εφαρμόζεται και να ακούγεται. Προφανώς η τράπεζα έχει το έννομο περιθώριο να το πράξει όμως έχει αποδείξει ότι έχει κερδοσκοπικό πυλώνα αλλά στο κομμάτι της κοινωνικής ευαισθησίας και της άμεση σχέσης με την κοινωνία των Χανίων, με τέτοιες πρακτικές που εφαρμόζει, η σχέση αυτή διαρρηγνύεται».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την αντικατάσταση των σκιαδίων και τις παρεμβάσεις στον Ενετικό Λιμένα, αλλά και στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει την περιοχή της Σούδας με σειρά παρεμβάσεων. Εκτός από την ανάπλαση της πλατείας, το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να αναδιαμορφώσουμε τον χώρο που στεγάζεται και λειτουργεί το Ναυταθλητικό Κέντρο, ώστε να γίνει ένας καλαίσθητος και φιλόξενος τόπος άθλησης, τόνισε ο κ. Σημανδηράκης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου – Ηλ. Επεξεργασία, Φ. Περβολιανάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος