Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κ. Φρουζή (video)

Στην πρώτη εμφάνισή του, Χθες,  ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε χρημάτισε πολιτικό πρόσωπο «Δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ σε πολιτικούς» φέρεται να υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φρουζής και αποκάλυψε ότι τον Μάη του 2018 κλήθηκε άτυπα από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία του πρότεινε ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις περί προστατευομένων μαρτύρων με την προϋπόθεση να βοηθήσει την έρευνα σχετικά με την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, παρήγγειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αποδίδοντας σε αυτόν το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Για “αμετανόητους σκευωρούς που θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματα τους, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας”, έκανε λόγο ο ίδιος.

“Από όσα είπε φάνηκε ποιοι φοβόντουσαν να αφήσουν τον κ.Φρουζή να καταθέσει… Φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που βγαίνουν προς τα έξω, ότι εδώ μιλάμε για ένα κύκλωμα που χρησιμοποιούσε δημοσιεύματα για να προκαλεί το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης για πίεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να τα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες καταθέσεις”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

“Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος.

“Όλα αυτά τα αναχώματα, η παρουσία του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Πολάκη έμπαιναν τελικά γιατί δεν ήθελαν τελικά να καταθέσει ο Φρουζής γιατί αποδείχτηκε ότι ο κ. Φρουζής λέει ότι η κα Τουλουπάκη ζήτησε πράγματα τα οποία δεν ήταν στη διαδικασία”, δήλωσε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης.

O ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην προσέλθουν στη χθεσινή συνεδρίαση οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης, ενώ απορρίφθηκαν τα αιτήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ανάκληση της εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη και για εξαίρεση -λόγω μεροληψίας- των κυρίων Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου.

Η εξέτασή του Kωνσταντίνου Φρουζή θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς στην κατάθεση της Τρίτης, δεν του έγιναν ερωτήσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:Προκαταρκτική: Τι είπε ο Κωνσταντίνος Φρουζής-Καταθέτει ξανά την Πέμπτη (video)

Ποινική δίωξη στον Α. Λοβέρδο παρήγγειλε η εισαγγελέας Ε. Τουλουπάκη-Τι απαντά (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος