Ανακοινώσεις κομμάτων για την τραγωδία στο Δαφνί

Σε σχολιασμό της τραγωδίας στο Δαφνί προχώρησαν πολιτικοί φορείς,παρουσιάζοντας τις απόψεις τους.

Με σχόλιό του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: “O ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό τέλος τριών συνανθρώπων μας που νοσηλεύονταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Είναι απαραίτητη η διερεύνηση των ιδιαίτερων συνθηκών του θλιβερού αυτού περιστατικού. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι οι διαχρονικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η μη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι το πολιτικό υπόστρωμα τέτοιων δυστυχημάτων”.

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε: “Είναι σοκαριστική και προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη η είδηση για τον φρικτό, άδικο και παράλογο θάνατο που βρήκαν, εξαιτίας πυρκαγιάς, τρεις συνάνθρωποί μας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου νοσηλεύονταν. Πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό οι ευθύνες γι’ αυτό το τραγικό γεγονός”.

To KKE από την πλευρά του τονίζει: “Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των 3 συνανθρώπων μας. Ο αποτρόπαιος θάνατος που βρήκαν οι 3 ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», που μόνο από την αυτοθυσία των εργαζομένων αποτράπηκαν τα χειρότερα, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφαλείας ασθενών και εργαζομένων”.

Η Λαϊκή Ενότητα: “Με αφορμή την πυρκαγιά σε πτέρυγα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο Δαφνί, ο Τάσος Μαυρόπουλος, στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας» και πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας οδεύει προς το χώρο, προκειμένου η Λαϊκή Ενότητα να ενημερωθεί άμεσα για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά και για τυχόν θύματα”, αναφέρει η Λ.Ε. σε ανακοίνωσή της.

Aργότερα επισκέφθηκε το χώρο ο Π. Λαφαζάνης που κατά την έξοδό του από το Νοσοκομείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

“Είχαμε όχι απλώς ένα τραγικό περιστατικό, αλλά μια αληθινή τραγωδία με νεκρούς και με βαρύτατα τραυματισμένους, που νοσηλεύονται και δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Ήρθα εδώ από μια ανθρώπινη ευαισθησία. Είχα τη δυνατότητα και την ευκαιρία – και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό – να συναντηθώ με τη Διοίκηση της Ψυχιατρικής κλινικής, που με ενημέρωσε για την κατάσταση στο νοσοκομείο, όπως με ενημέρωσαν και ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων. Είδα ότι οι απόψεις τους ταυτίζονται. Και οι δύο είπαν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ψυχιατρική κλινική η οποία βρίσκεται σε εγκατάλειψη και ερήμωση. Το βασικό, το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει προσωπικό. Δύο νοσηλευτές, μας είπαν χαρακτηριστικά, για δεκάδες ασθενείς και μάλιστα με ειδικά σοβαρά περιστατικά.

Είναι αδύνατον να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Και αυτό έπαιξε το ρόλο του στη σημερινή τραγωδία. Ελπίζω να κάνουμε περισσότερα πράγματα ως πολιτεία γι’ αυτές τις ψυχιατρικές κλινικές. Δεν είναι αποθήκες ανθρώπων και μουσειακά είδη που πρέπει να τα εγκαταλείψουμε, να τα κλείσουμε και να μην είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η στάση απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες είναι δείγμα της ανθρωπιάς όλων μας. Επομένως εδώ πρέπει να ρίξουμε ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος. Χρειάζεται η χώρα μια ουσιαστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε αυτές τις ιδιαίτερες ανθρώπινες ανάγκες.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των νεκρών . Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε άλλο σε αυτές τις τραγικές στιγμές. Εύχομαι να σωθεί η ζωή των σοβαρά τραυματισμένων, να περάσουν γρήγορα τη δοκιμασία και να ευχηθώ επίσης να γίνει ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν την ιστορική ψυχιατρική κλινική γιατί το αξίζει. Είναι ένα στολίδι, είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων και επομένως χρειάζεται μια καλύτερη αντιμετώπιση και σε εξοπλισμό και κυρίως σε ανθρώπινο προσωπικό”.

 

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης

Σχετική είδηση: Τρεις νεκροί από φωτιά σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος