Προθεσμία 15 ημερών για την εκκένωση των κτηρίων υπό κατάληψη (video)

Να εκκενώσουν τα κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, όσοι τα έχουν καταλάβει παράνομα, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από σήμερα, καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους καταληψίες με ανακοίνωσή του.

Με μια ανακοίνωση – τελεσίγραφο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλεί να εκκενωθούν οι καταλήψεις κτιρίων, εντός 15 ημερών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι σε περίπτωση που πρόκειται για αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα υπό κατάληψη κτίρια, θα πρέπει να ενημερωθούν για τη μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Στην Αττική τα υπό κατάληψη κτίρια ξεπερνούν τα 45. Τα περισσότερα- πάνω από 20 -είναι δημόσια, τα υπόλοιπα  ιδιωτικά κάποια είναι αγνώστου ιδιοκτήτη ενώ 11 κτίρια έχουν εκκενωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, εκκενώθηκε κτίριο στα Εξάρχεια ενώ στις αρχές Νοεμβρίου, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε υπό κατάληψη κτίριο πολύ κοντά στην ΑΣΟΕΕ.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αναβίωσης σκοτεινών εποχών ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι “τελείωσε η εποχή της ανοχής της βίας και της ανασφάλειας και προσθέτει ότι “τα ΜΑΤ και η Αστυνομία θα περιπολούν στα Εξάρχεια μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος