Γαλλία: Νεκροί και τραυματίες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων (video)

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σήμερα, καθώς σαρωτικές πλημμύρες πλήττουν τη νοτιοανατολική Γαλλία, από την Παρασκευή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι ένας άνδρας 77 ετών και ένας άνθρωπος που έπεσε στο νερό.

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός κοντά στο Μουί, μεταξύ της Νίκαιας και της Μασσαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της περιφέρειας του Βαρ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για τον αγνοούμενο που είχε αναφερθεί νωρίτερα από τις αρχές, ο οποίος έπεσε χθες από μια βάρκα διάσωσης κοντά στο Μουί.

Άλλο ένα πτώμα βρέθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Καμπάς, ένα κοντινό χωριό, συμπληρώνει η αστυνομία.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε γνωστοποιήσει ότι ένας 77χρονος αγνοείτο επίσης από το Σάββατο το πρωί στο Σεντ Αντονάν ντι Βαρ.

Οι αρχές εξέφρασαν την ανησυχία ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν και υπογράμμισαν χθες Σάββατο το βράδυ ότι, με δεδομένη την αύξηση της έντασης των βροχοπτώσεων και την τρέχουσα κατάσταση των υδάτων, «οι πλημμύρες (…) θα εξακολουθήσουν να επιδεινώνονται».

Ζήτησαν από τους κατοίκους να «παραμένουν στα σπίτια τους και να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη», αλλά και να «προσέχουν ιδιαίτερα όταν βρίσκονται κοντά σε ρεύματα νερού».

Ακόμα και τις σειρήνες επιστράτευσαν οι αρχές για να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η κυκλοφορία των τραίνων στην Κυανή Ακτή μέχρι τα ιταλικά σύνορα. Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων, η κυκλοφορία των τραίνων αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα. Εξάλλου ξεκίνησαν το βράδυ ξανά οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Νίκαιας, αφού είχαν διακοπεί στη διάρκεια της ημέρας.

Στις 21:00 χθες 4.000 νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος