Ο Γιώργος Λάνθιμος αναδείχθηκε “Ευρωπαίος σκηνοθέτης της χρονιάς” (video)

Ευρωπαίος Σκηνοθέτης» της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Λάνθιμος, ενώ η ταινία του «Η ευνοούμενη» (The Favourite) ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκή Ταινία» και «Ευρωπαϊκή Κωμωδία» της χρονιάς στα φετινά 32α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο. Η πρωταγωνίστριά του, Ολίβια Κόλμαν, η οποία απέσπασε και το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της Βασίλισσας Άννας στην ταινία, ανακηρύχθηκε «Ευρωπαία Ηθοποιός» για το 2019.

Η ταινία απέσπασε ακόμη τα βραβεία Μοντάζ , Φωτογραφίας, Μακιγιάζ και Κοστουμιών.

Η Ολίβια Κόλμαν δεν βρισκόταν στην απονομή και χαιρέτησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενώ ο παραγωγός της ταινίας Εντ Γκίνι στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη παρέλαβε το βραβείο για τον Γιώργο Λάνθιμο.

Το Βραβείο του «Ευρωπαίου Ηθοποιού» κέρδισε ο Αντόνιο Μπαντέρας. Το Βραβείο για την Συνολική Προσφορά στον Κινηματογράφο απονεμήθηκε στον γερμανό σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτσογκ, ο οποίος το παρέλαβε από τον επίσης γερμανό συνάδελφό του, Βιμ Βέντερς. Η Ζιλιέτ Μπινός έλαβε το τιμητικό Βραβείο Ευρωπαϊκού Επιτεύγματος στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο.

Τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θεωρούνται τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία στην Ευρώπη και αποφασίζονται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, κατά το πρότυπο των Όσκαρ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Εύα Κουσιοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος