Χανιά: Αξιοποιούνται οι παλιές δικαστικές φυλακές

Πραγματικότητα γίνεται το αίτημα αξιοποίησης των παλιών δικαστικών φυλακών στα Χανιά, με την ψήφιση στη Βουλή της παραχώρησης του συγκροτήματος των παλιών φυλακών από την Κτηματική Υπηρεσία στο Υπ. Δικαιοσύνης.

Οι εγκαταστάσεις –που έχουν παραμείνει ανενεργές από το 2013- αναμένεται να διαμορφωθούν έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις πολλές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών, που σήμερα ασφυκτιούν, λόγω της ανεπάρκειας σε χώρους.

Στη σχετική ρύθμιση διευκρινίζεται πως για την αποδοχή της παραχώρησης «εκδίδονται αποφάσεις του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού στις οποίες προσδιορίζεται ο ακριβής σκοπός της παραχώρησης.

Οι αποφάσεις αυτές, στις οποίες περιγράφονται τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία των ως άνω παραγράφων, το δικαίωμα και όλα τα άλλα απαιτούμενα εκ της ισχύουσας νομοθεσίας στοιχεία, αποτελούν τον τίτλο για την καταχώριση της μεταβίβασης ενός εκάστου των ακινήτων αυτών, στο αρμόδιο Κτηματολόγιο ή Υποθηκοφυλακείο.

Υπενθυμίζεται πως αναφορά στο κτίριο των παλιών φυλακών είχε γίνει στον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο ο οποίος μαζί με τη βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη τον περασμένο Αύγουστο είχε συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος