Η «Ζηνοβία» χτυπά την Κρήτη

Με ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις, χιόνια στους ορεινούς όγκους και κρύο, πλήττει από χθες και την Κρήτη το κύμα κακοκαιρίας στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία Ζηνοβία. Η κακοκαιρία θα έχει έντονα χαρακτηριστικά και σήμερα, ενώ με τις νεότερες προβλέψεις οι βροχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και το κρύο θα παραμείνουν για όλη την εβδομάδα στην Κρήτη.

Χθες βράδυ εκδρομείς που είχαν πάει στο οροπέδιο Ομαλού στα Χανιά εγκλωβίστηκαν και έμειναν σε καταλύματα, γιατί υπέστη βλάβη το μηχάνημα αποχιονισμού και δεν μπορούσε να καθαριστεί ο δρόμος από τα χιόνια. Επρόκειτο για εκδρομείς που είχαν πάει στην περιοχή, χωρίς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οδηγοί χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες εγκλωβίστηκαν χθες το βράδυ και στα Ανώγεια, αλλά μπόρεσαν να φύγουν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Στα Ανώγεια, στο Οροπέδιο Ομαλού στα Χανιά και στο Οροπέδιο Λασιθίου, χιονίζει από χθες αργά το βράδυ συνεχώς όμως η κίνηση των οχημάτων γίνεται γιατί καθαρίζονται συνεχώς οι δρόμοι.

Επίσης λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο πέλαγος, έχει απαγορευτεί ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων από τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας για τον Πειραιά.

Η Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι δήμοι του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων, με δυνατότητα διανυκτέρευσης. Επίσης έχει τεθεί σε λειτουργία ομάδα παρέμβασης στο δρόμο με τη συνεργασία και υποστήριξη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Η ομάδα πραγματοποιεί επιτόπιες παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται οι άστεγοι, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα μέτρα του Δήμου, τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και για τους χώρους που μπορούν να προστατευθούν. Παράλληλα, θα διανέμονται κουβέρτες και υπνόσακοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος