Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ (video)

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στην Ουάσιγκτον.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επίσκεψη φιάσκο», ενώ το Μαξίμου καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα «μικροπολιτική μικροψυχία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι: «Η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού να παρακολουθεί τον Πρόεδρο Τραμπ να παραχωρεί για περίπου είκοσι λεπτά, μόνος του, συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι προσβλητική για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τη χώρα, που τη μετατρέπει σε κομπάρσο των εξελίξεων.”

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι «όταν ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, σε μια κρίσιμη συγκυρία, απαιτείται σοβαρότητα. Αντί για αυτό, είδαμε ξανά τον παλιό, «καλό» ΣΥΡΙΖΑ των συνθημάτων και της ανευθυνότητας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο μικροψυχίας. Απόψε ολοκληρώθηκε η στροφή των 360 μοιρών που είχε «υποσχεθεί» ο κ. Τσίπρας. Του ευχόμαστε «good success» στη «νέα», αλλά τόσο αραχνιασμένη αντιπολιτευτική του τακτική.”

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής είναι η ακόλουθη:
“Η εικόνα του θεατή πρωθυπουργού στη συνέντευξη του κ. Τραμπ, προβλημάτισε σοβαρά τους Έλληνες.
Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να προβάλλει δημόσια ενώπιον του κ. Τραμπ, τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα. Δεν το έπραξε.
Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών.”

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

Η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα «συμμάχους» που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

Η παρουσία – ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Τράμπ η “Ελληνική Λύση” επισημαίνει τα εξής:

Δυστυχώς λόγω Ιράν  αποδείχτηκε  ότι ” άνθρακες ο θησαυρός” από την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο, όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για την Ελλάδα!
Φάνηκε ξεκάθαρα παρά  τα γενικόλογα “ευχολόγια” του Αμερικανού προέδρου προς τον κ. Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και αυτό αποδείχθηκε άλλη μία φορά! Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να κάνει την όποια αναφορά για την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην παράνομη συμφωνία για ανακήρυξη ΑΟΖ με την φιλοτουρκική κυβέρνηση  τη Λιβύης!

Τελικά το μόνο που “πήραμε” από τις ΗΠΑ είναι από ότι φαίνεται αυτά που θα πληρώσουμε!
Τα …F35 και αυτά στο μέλλον, αφού βρούμε τα χρήματα!

Αρνητικά κρίνει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το δόγμα του υποδειγματικού κρατούμενου στην τρόϊκα και το επικίνδυνο άρμα Τραμπ-Νετανιάχου, ξεπερνάει πλέον ακόμα και τα όρια αυτοσεβασμού».

Επίσης, κατηγορεί τον πρωθυπουργό επειδή «ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να συνταχθεί με την απόφαση των ΗΠΑ για την δολοφονία Σολεϊμανί, μια άκρως επικίνδυνη και απερίσκεπτη κίνηση που δεν λαμβάνει υπόψη την διεθνή αλλά και εντός των ΗΠΑ κατακραυγή, καθώς και το κατάφορα παράνομο της ενέργειας που παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο».

Σχετική είδηση: Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ (video)

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος