Μνημεία που έχουν χαθεί αλλά διατηρούνται στη μνήμη

Κύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο: «Ξεναγικά αναθήματα στο Ηράκλειο», οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την ξεναγό, Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα πολυμέσων του Μουσείου, η κα. Σφακάκη θα μιλήσει για 15 μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, που αν και έχουν εξαφανιστεί διατηρούνται στη μνήμη.

Εκκλησίες, πύλες, μοναστήρια, δουκικά ανάκτορα και σιταποθήκες, κρύβονται ακόμα ως ίχνη στις σελίδες βιβλίων, μέσα στα στενά του κέντρου της πόλης. Ένας περίπατος στη μνήμη της Ιστορίας μέσα από 15 σταθμούς:  Ο ναός του Σωτήρος και του Αγίου Φραγκίσκου, οι Τρεις Καμάρες, η Πύλη του Αγίου Γεωργίου, η Παναγία Ψυχοσώστρα, η Τριμάρτυρη, η Μονή του Αγίου Αντωνίου, η Παναγία του Φόρου, η Κυρία των Αγγέλων, το Ξώπορτο, οι Σιταποθήκες, το Δουκικό Ανάκτορο, το Palazzo, ο Άγιος Ρόκκος και ο Άγιος Γεώργιος ο Βενέτικος.

Μετά ακολουθεί ξενάγηση: Άγιος Γεώργιος Βενέτικος, 25ης Αυγούστου, Πλατεία Καλλεργών, Λεωφόρος Δικαιοσύνης, Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία Κορνάρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος