Ανατροπή…δια ποδός Μπουονανότε η ΑΕΚ 3-1 τον ΠΑΣ

Την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ που μπροστά σε 25.000 φίλους της στο ΟΑΚΑ λύγισε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννενα με 3-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της “Ενωσης” για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Οι Ηπειρώτες που τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Μιχαήλ και Τζημόπουλου προηγήθηκαν στο σκορ στο 19΄ με τον Ακόστα, όμως η ΑΕΚ κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο να κάνει την απόλυτη ανατροπή με τον Μπουονανότε (35΄, 44΄). Το τρίτο γκολ της ομάδας του Δέλλα πέτυχε ο Βάργκας στο 87΄.

Μουδιασμένα μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ και ο ΠΑΣ το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα στο 19΄: Ο Ακόστα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ έπιασε το δυνατό σουτ που αιφνιδίασε τον Μπαρόχα (0-1).
Όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο χαρισματικός άσος της ΑΕΚ, ο Μπουονανότε που με δύο προσωπικές του ενέργειες έδειξε την κλάση του. Στο 34΄ ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν «χόρεψε» ανάμεσα σε Τζημόπουλο και Μπέριο, και ανατράπηκε από τον τελευταίο. Δέκα λεπτά αργότερα, άδειασε τον Τζημόπουλο με άψογη προσποίηση και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία των Βελίδη, γράφοντας το 2-1.
Το όνομά του Αργεντίνου άσου έγινε σύνθημα στους οπαδούς της “Ενωσης” που ξεσηκώθηκαν από τις περίτεχνες ενέργειές του. Ο Μπουονανότε είχε 2,5 χρόνια να σκοράρει δύο φορές (8/1/2013, Μάλαγα-Εϊμπάρ 4-1) και η χαρά του φάνηκε από την αγκαλιά που έδωσε στον Βάργκας όταν αντικαταστάθηκε.

Ανατροπή…δια ποδός Μπουονανότε η ΑΕΚ 3-1 τον ΠΑΣΟ ΠΑΣ κάθε άλλο παρά παραδόθηκε στην γηπεδούχο και έχασε ευκαιρίες να σκοράρει προτού φυσικά αποδυναμωθεί λόγω των αποβολών δύο παικτών του. Ένα αχρείαστο φάουλ του Αλέξη Μιχαήλ στον Βάργκας, προκάλεσε την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του αρχηγού στο 74΄ και των τέλος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί για ισοφάριση. Λίγα λεπτά αργότερα, το παρατεταμένο χειροκρότημα των περίπου 25.000 φίλων της ΑΕΚ ήταν αφιερωμένο στον Πέτρο Μάνταλο, που επανεμφανίστηκε έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 80΄ ο Τζημόπουλος τού έκανε σκληρό τάκλινγκ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν λευκή πετσέτα και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ρόναλντ Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87΄με έξυπνο δυνατό σουτ.
Μοναδική παραφωνία στην ομάδα της ΑΕΚ ο Κρισάντους που δεν έδειξε σήμερα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του γκολτζή στην “Ενωση”.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Μιχαήλ, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μπέριος
Κόκκινες: Μιχαήλ (74΄-δεύτερη κίτρινη), Τζημόπουλος (80΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Μπουονανότε (63΄ Βάργκας), Μπαρμπόσα (77΄ Μάνταλος), Κρισάντους (57΄ Αραβίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81΄ Κοζορώνης), Ιλιτς (46΄ Γιάκος), Μανιάς (67΄ Φερφελής)

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, για τη “μαύρη” επέτειο 93 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε καταθέσει εγκαίρως σχετικό αίτημα στη Super League το οποίο έγινε αποδεκτό

Δέλλας: “Δεν ήρθε εύκολα η νίκη”

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου:

ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ (Προπονητής ΑΕΚ): «Το ζητούμενο για μας σήμερα ήταν οι τρεις βαθμοί, μετά τη διακοπή που είχαμε. Θεωρώ ότι αυτό δεν ήρθε εύκολα. Μας δυσκόλεψε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΣ νωρίς. Κρατάω όμως την αντίδραση των παικτών, μετά το γκολ. Δεν υπήρχε πανικός. Προσπαθήσαμε και ήρθε το γκολ με το πέναλτι. Ήρθε και το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε αδικαιολόγητα χώρο στον αντίπαλο. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Το παιχνίδι μου θύμισε λίγο περσινά ματς που προσπαθήσαμε να διασπάσουμε άμυνες κλειστές. Κρατάω τη νίκη και την αντίδραση των παιδιών ώστε να γυρίσουν το παιχνίδι, αν και κάναμε κάποια λαθάκια. Ο αντίπαλος στην επανάληψη γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 ρίσκαρε αρκετά. Εκεί κάπου οι δικοί μου παίκτες… χάθηκαν. Επανήλθαν όμως γρήγορα και αυτό είναι σημαντικό. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν πανικοβληθήκαμε. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με κάτω τη μπάλα και όχι ανορθόδοξα. Είχαμε φάσεις για γκολ και είμαι σίγουρος ότι τα γκολ θα έρθουν. Κάνουμε ένα φιλικό την Τρίτη (σ.σ. με Απόλλωνα Σμύρνης) για τον Μάνταλο, τον Κορδέρο, όσους δεν έπαιξαν. Εχω τη χαρά να συνεργάζομαι με καλούς παίκτες. Το θέμα είναι να ξέρει τι πρέπει να κάνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Το θέμα δεν είναι ποιος θα παίζει, αλλά η ομάδα να μην έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (Προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): “Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε χώρο, είχε η ΑΕΚ την υπεροχή, όμως εκτός των γκολ δεν είχε αξιόλογες φάσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα κάναμε ένα γκολ εμείς και είχαμε κάποιες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε η ΑΕΚ να κάνει ένα γκολ βάσει των ευκαιριών που είχε. Αλλάξαμε όμως στην πορεία εμείς το πρόσωπό μας, είχαμε φάσεις, όμως μετά την πρώτη αποβολή και κυρίως τη δεύτερη δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω απέναντι σε αυτή την ποιοτική ομάδα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και εμείς συνεχίζουμε. Οταν ανεβάσαμε την ομάδα πιο ψηλά, η ΑΕΚ έκανε καθαρές ευκαιρίες. Πάντα κάτι κερδίζεις, πάντα κάτι χάνεις. Έτσι είναι η μπάλα. Αν ρισκάρεις, μπορεί να πάει θετικά κάτι, μπορεί και αρνητικά. Σημαντικό για μας ήταν η πρώτη αποβολή. Είχαμε πάρει τον “αέρα” του παιχνιδιού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος