Διακαναλική συνέντευξη του Στ. Θεοδωράκη: Να ενισχυθεί το Ποτάμι για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση (vid)

Πολιτική συμφωνία των αρχηγών που ψήφισαν το πρόσφατο μνημόνιο και η οποία θα τους δεσμεύει ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί την επόμενη τριετία σε εκλογές, πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να φέρουν το Ποτάμι στην τρίτη θέση ώστε να μπορεί να ασκεί έλεγχο στο πρώτο κόμμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν μικροί και μεγάλοι συμβιβασμοί μεταξύ των κομμάτων ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.
Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ποσοστό του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο παραδεχόμενος ότι “αν πάμε κάτω από το ποσοστό του Ιανουαρίου, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα”. Τόνισε ότι διεκδικούν ποσοστό του 10% για να μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. “Αν δεν έχεις μπόι δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τέρατα, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τις 30 έδρες ώστε να μην μπορεί ο ισχυρότερος να επιβάλλεται στους μικρότερους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του Ποταμιού μαζί με τους οκτώ οικονομολόγους που το επεξεργάστηκαν ( Μ. Ματσαγγάνης, Π. Τσακλόγλου, Αν. Λυμπεράκη, Θ. Θεοχάρης, Θ. Σκόκος, Σ. Μούγερ, Γ. Παγουλάτος, Ε. Μυριβήλη), ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι “απόλυτη προτεραιότητα για το Ποτάμι είναι οι χαμένοι των Μνημονίων, οι άνθρωποι της ανεργίας και οι μικρομεσαίοι που χάνουν τις δουλειές τους, τα νέα παιδιά κυρίως που δεν βλέπουν μέλλον σε αυτή τη χώρα. Δεν είμαστε όμως εδώ για τα συνθήματα, είμαστε εδώ για να πούμε συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένες λύσεις και θα ακούσετε τους ανθρώπους που τόσους μήνες συνεργάζομαι. Θα σας πω κάτι παράδοξο, αυτοί οι άνθρωποι που είναι εδώ δεν είναι Ποτάμι. Τι εννοώ; Δεν είναι Ποτάμι με την έννοια του μέλους όλοι, και αυτή είναι η διαφορά μας σε σχέση με τα άλλα κόμματα“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος