Γιώργος Κατρούγκαλος από Μυτιλήνη: «Δεν θα συγκατοικήσουμε με τις δυνάμεις τις διαπλοκής»

Για έντονα διλημματικό χαρακτήρα των εκλογών, μίλησε ο πρώην υπουργός Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μυτιλήνης. Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι σ’ αυτές τις εκλογές «έχουμε δύο μέτωπα, δυο διαχωριστικές γραμμές, που ξεχωρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα του παλαιοκομματισμού. Ο λαός θα επιλέξει ανάμεσα σ’ αυτούς που έφτιαξαν το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και σ’ εμάς και ανάμεσα στον νεοφιλευλεθερισμό και την κοινωνική Ευρώπη».

Σ’ ότι αφορά σε θέματα μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να δηλώσει: «Δεν μπορούμε να συγκατοικήσουμε με τις δυνάμεις της διαπλοκής δεν θα γυρίσουμε πίσω ο λαός θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, έσπευσε να τονίσει ότι «αυτό το πείραμα της αριστερής διακυβέρνησης δεν πρέπει να γίνει αριστερή παρένθεση δεν το χρωστάμε μόνο στα παιδιά μας αλλά σε όλη την Ευρώπη που μας παρακολουθεί και επιθυμεί ν’ αλλάξουμε τους συσχετισμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «το άμεσο διακύβευμα των εκλογών είναι ότι αυτές οι εκλογές δεν θα κρίνουν ποιος έχει δίκιο στο εσωτερικό της αριστεράς, το βασικό στοίχημα δεν είναι ποιος θα κερδίσει έναν εμφύλιο της αριστεράς, το βασικό στοίχημα είναι να μην γυρίσουμε πίσω στον παλαιοκομματισμό και τη διαπλοκή, αλλά να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία ως αριστερά να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα». Σ’ ότι αφορά στο προσφυγικό τόνισε ότι, δεν επιδέχεται εθνικές αλλά ευρωπαϊκές λύσεις. «Δεν ήταν στο χέρι της Κυβέρνησης να καθορίσει τις προσφυγικές ροές, τις καθόρισαν τα γεγονότα Αν δεν ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα μπορέσει καμία χώρα να λύσει μόνη της το πρόβλημα. Υπάρχει μια θετική στροφή στην Ευρώπη αλλά γίνεται με αργούς ρυθμούς και πολύ δειλά. Θα πρέπει άμεσα η Ευρώπη να δώσει τη λύση με αλλαγή θεσμικού πλαισίου και θα πρέπει να αυξηθούν οι χρηματικές ενισχύσεις και να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής που να είναι άξια τους ονόματός τους».

Ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της προεκλογικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του απευθυνόμενος στους κατοίκους του νησιού σχετικά με τη στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα, είπε: «Σώσατε την τιμή της Ευρώπης». Για το ασφαλιστικό ο πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να περιληφθεί στο μνημόνιο η δυνατότητα «να αντιπροτείνουμε μια συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, και στοχεύουμε να κάνουμε το σύστημα δικαιότερο κοινωνικά, να συνδράμει στους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα, τους μεσαίους συνταξιούχους». Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κατρούγκαλος κάλεσε τους πολίτες της Λέσβου να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ «για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, γιατί το παλιό θα γυρίσει πίσω πιο εκδικητικό» και να πάνε με αισιοδοξία στην κάλπη «ώστε τη Δευτέρα να έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και νέα προοπτική για τη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος