Αντιφασιστική σύσκεψη και συλλαλητήριο για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Π. Φύσσα από το Ν. Μιχαλολιάκο

Nέα δεδομένα δημιουργεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από το Ν. Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το Γιώργο Ρουπακιά και μάλιστα την περίοδο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία. Στα πλαίσια αυτά ανακοινώθηκε αντιφασιστική σύσκεψη για την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Επίσης ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, δήλωσε:

“Δύο χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα από το μαύρο χέρι του φασισμού.

Δύο ακόμα χρόνια που η κοινωνία μας βιώνει τις κρίσης που έφεραν οι πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τα δικαιώματα των ανθρώπων και ολόκληρη τη ζωή μας.

Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες.

Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων ,να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση.

Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στις φασιστικές αντιλήψεις είναι οι ίδιοι οι πολίτες, το μαζικό, συλλογικό ,αντιφασιστικό κίνημα που θα υπερασπίζεται την κοινωνία της ελεύθερης και δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών.

Ο Παύλος υπάρχει στους δικούς μας αγώνες για λευτεριά , δημοκρατία , ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό”.

Σύσκεψη και συλλαλητήριο

Ανοικτή σύσκεψη, Τρίτη 22 Σεπτέμβρη, 6μμ, στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ, καλεί η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: “Χρειάζεται να δώσουμε αποστομωτική απάντηση στην ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αμέσως μετά τις εκλογές και μπροστά στη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής, στις φυλακές Κορυδαλλού, στις 29 Σεπτέμβρη. Να επιβάλουμε ότι θα ακουστεί η φωνή των γονιών του Παύλου Φύσσα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, στις 7μμ είναι η κλιμάκωση της δράσης του κινήματος για να βάλουμε τέλος στις προκλήσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και να βροντοφωνάξουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι .

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα κόμματα της αριστεράς να το στηρίξουν αποφασιστικά και να συμμετέχουν σε σύσκεψη, την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη, 6μμ στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ, (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2) για να οργανώσουμε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 25ης Σεπτέμβρη, για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις ώστε να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος