Ηράκλειο: Αναστάτωση από την εμφάνιση δύο κρουαζιερόπλοιων – “Κανένας λόγος ανησυχίας”

Ανησυχία προκάλεσε σε αρχές και πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς η παρουσία δύο Ιταλικών κρουαζιερόπλοιων που πλέουν σε απόσταση των 20 ναυτικών μιλιών από τις ακτές του νησιού. Πρόκειται για το Costa Mediterranea και το AidaBlu, που έχουν ρότα για Ρώμη και Πειραιά.

Ο Δήμαρχος ΦαιστούΓρηγόρης Νικολιδάκης, με αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου μετέβησαν στους Καλούς Λιμένες και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, προκειμένου να μην επιτρέψουν ελλιμενισμό ή οποιαδήποτε αποβίβαση, όπως έγινε πριν μέρες με την αποβίβαση από το Costa Victoria της 63χρονης από την Αργεντινή που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό στην εντατική του Βενιζελείου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο πάντως παρακολουθεί και έχει γνώση της πορείας των κρουαζιερόπλοιων χωρίς συντρέχει κανένας προς το παρόν λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του creta24.gr έγγραφο που έφθασε στον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων κάνει γνωστό πως στα νότια παράλια θα μπορούν να προσεγγίζουν πλοία στα οποίοι επιβαίνουν ασθενείς με covid-19 και ιδιώτες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με αμοιβή θα τους παραλαμβάνουν με μικρά σκάφη για να τους πηγαίνουν στο Λιμάνι.

Να υπενθυμίσουμε ότι Ελλάδα έχει ήδη απαγορέψει τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιων σε όλα τα λιμάνια της χώρας με μόνη εξαίρεση την περίπτωση βλάβης ή ανεφοδιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος