10o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

Για 10η χρονιά πραγματοποιείται εφέτος (από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου) το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα προβολών στις πόλεις της Λευκωσίας και της Πάφου.

Ιδιαίτερα εφέτος, το Φεστιβάλ δίνει μεγάλη σημασία στην ευρωπαϊκή διάσταση του προγράμματος και των καλεσμένων και στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι καλύτερες ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, νέων δημιουργών από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Ινδία, Πολωνία, Μάλτα και Κίνα, που θα διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ, τη “Χρυσή Αφροδίτη”.

Η διακεκριμένη κριτική επιτροπή αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους παραγωγούς ταινιών Vivek Singhania από την Ινδία και τον George Roberson από τον Καναδά, καθώς και τον σημαντικό Κινέζο σκηνοθέτη Hu Xueyang.

Χώροι προβολών:

Στη Λευκωσία οι προβολές θα γίνουν στον όμορφο ανοιχτό χώρο με μεγάλη οθόνη στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας – Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, στην Παλιά Λευκωσία, στην οδό Ερμού 285.

Για να αποδοθεί φόρος τιμής στην πόλη που αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη και στο μεγάλο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, τη “Χρυσή Αφροδίτη”, στην Πάφο θα πραγματοποιηθούν προβολές σε δύο χώρους, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις και στον υπαίθριο χώρο του Τεχνόπολις 20.

Το CΥIFF είναι οργανισμός μη κερδοσκοπικός, βασίζεται κυρίως σε εθελοντική εργασία και είναι εκπόνημα ομάδας Κυπρίων και Ελλαδιτών επαγγελματιών, παραγωγών ταινιών και διεθνών συμβούλων του κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ λειτουργεί από το 2006 και, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου, αναδεικνύεται σε ένα δρώμενο με παγκόσμιο αντίκτυπο με αιτήσεις για συμμετοχές από 95 χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 σκηνοθέτες που κάνουν ντεμπούτο με την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους και διαγωνίζονται στη κατηγορία “Χρυσή Αφροδίτη”, 2 ταινίες τεκμηρίωσης η μία σχετική με την τέχνη του χορού και η άλλη με ένα συλλέκτη έργων τέχνης, καθώς και 16 ταινίες μικρού μήκους εκ των οποίων οι 9 είναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Οι 11 σκηνοθέτες που συμμετέχουν είναι ελληνικής καταγωγής.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος