Παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στους Ο.Τ.Α. – Ελέγχους θα κάνει η Επιθεώρηση Εργασίας

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, από εργαζόμενους και σωματεία για συστηματικές παραβιάσεις των όρων του προγράμματος αλλά και της εργατικής νομοθεσίας στα προγράμματα “Κοινωφελούς Εργασίας” στους  Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρά τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας προς τους ΟΤΑ, μετά το πρώτο “κύμα” καταγγελιών, δεν φαίνεται ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, ειδικά στους τομείς της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και του πρασίνου.

Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής, ήταν να ζητηθεί από τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά, που διατύπωσε το αίτημα προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), η διενέργεια ελέγχων σε όλους τους Δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία.

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων, αντιμετωπίζουν από την πλευρά του Δήμου, μη τήρηση των όρων, θα αφαιρείται η θέση από τον ΟΤΑ και οι άνεργοι ωφελούμενοι θα μεταφέρονται σε άλλους Δήμους, όπου και θα συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Πρόσφατα με ανακοίνωσή του (δείτε την ΕΔΩ) το Συνδικάτο ΟΤΑ είχε αναφερθεί στο θέμα.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Συνδικάτο ΟΤΑ,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος