H Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες της-Πυρετώδεις προετοιμασίες και στην εστίαση-Τι ισχύει για πλοία και πτήσεις εξωτερικού (video)

Σε ακόμη ένα στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, το 4ο κατά σειρά, προχωρά αυτή την εβδομάδα η χώρα, με την εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας.

Από τη Δευτέρα ανεβάζουν ρολά οι επιχειρήσεις εστίασης, καφέ και μπαρ, απελευθερώνονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ανοίγουν πανιά τα σκάφη αναψυχής και επαναλειτουργούν οι οργανωμένες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο.

Ερωτηματολόγιο Ακτοπλοΐας Εσωτερικού -Ελληνικά

Ερωτηματολόγιο Ακτοπλοΐας Εσωτερικού -Αγγλικά

Ερωτηματολόγιο σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος-Ιταλίας) – Ελληνικά

Ερωτηματολόγιο σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος-Ιταλίας) – Αγγλικά

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και τα κάμπινγκ, και στις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος και ανοίγουν τα τουριστικά καταλύματα.

Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

“Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να ανοίξουν ως τις 15 Ιουνίου και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης” είπε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανάφερε, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, “μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με βάση συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα, θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης”.

Πρόσθεσε σε  ότι “το άνοιγμα της Δευτέρας είναι ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και από αυτό θα κριθεί η συνέχεια και η εξέλιξη της αγοράς. Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι χώροι εστίασης να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικού χώρου, θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία αν μπορεί να προχωρήσει η διευθέτηση του ζητήματος αυτού και αν τα καταστήματα αυτά μπορούν να ανοίξουν εντός του Ιουνίου. Θα λυθεί κάτω από κανόνες λειτουργίας διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τους υπαίθριους χώρους”

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εκδίδει τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος