Από 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για 29 χώρες – Δείτε τη λίστα (video+live)

Τη λίστα με τις 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα για τουρισμό στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Αναλυτικά η λίστα των 29 χωρών:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Η λίστα με τις 29 χώρες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, διαμορφώθηκε μετά από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις 29 χώρες «θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες. H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής», τονίζει το υπουργείο Τουρισμού.

Αυστρία: Το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα προβάλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση

Η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF) ενημερώνει και από την ιστοσελίδα της, ότι η “Είσοδος στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου θα είναι χωρίς καραντίνα”, σημειώνοντας πως οι υγειονομικές υπηρεσίες θα προβαίνουν μόνον σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Βρετανία, η οποία μαζί με την Γερμανία είναι η σημαντικότερη χώρα από την οποία φθάνουν τουρίστες στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πρώτων χωρών για τις οποίες δεν ισχύει η υποχρεωτική καραντίνα.

Στην Αθήνα ανακοινώθηκε ότι, με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα αξιολογηθεί η κατάσταση με την πανδημία σε άλλες χώρες και θα διευρυνθεί ανάλογα ο κατάλογος των χωρών, σημειώνεται στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης.

Πρωτοβουλία του υπουργείου για τον εσωτερικό τουρισμό

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία του εσωτερικού τουρισμού, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που παρουσίασε απόψε στη Βουλή την τροπολογία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Όπως επισήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση ενισχύει με τρεις πρωτοβουλίες τον εσωτερικό τουρισμό:

– με την επαύξηση των κονδυλίων στο ύψος των 30 εκατομμυρίων για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ

– με το πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, προκειμένου να δώσουν κουπόνια στους εργαζομένους και έτσι και ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό

– με την αναβίωση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», ύψους με 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Συνεπώς, τουλάχιστον 70 εκατομμύρια είναι τα χρήματα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάνε για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού», είπε ο Χάρης Θεοχάρης και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», υλοποιήθηκε τελευταία φορά το 2013-2014 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα θα έχει 250.000 δικαιούχους και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το διευρύνει σε όσο περισσότερες επιχειρήσεις του τουρισμού, είναι δυνατό.

Πηγές: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος